12. juli 2020
Pudebumpene blev moteret af medabejdere fra Egedal Kommune. Foto: Per Raahauge
gallery icon

Se billedserie

Pudebumpene blev moteret af medabejdere fra Egedal Kommune. Foto: Per Raahauge
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pudebump har gjort rundkørsel sikrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pudebump har gjort rundkørsel sikrere
Egedal - 02. juni 2020 kl. 20:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et samarbejde mellem Ganløse Bylaug, Egedal Kommune og M3 System om pudebump har gjort krydset Hvidehøjvej/Enghøjvej i Ganløse sikrere at færdes i. Det konstaterer Ganløse Bylaug i en pressemeddelelse.

»Krydset er ret trafikeret og blev derfor for nogle år siden ændret på grund af mange farlige situationer. Løsningen blev en lille rundkørsel, der blev markeret med rød asfalt, men helt uden nogen form for niveauforskelle - måske fordi rundkørslen passeres af mange store lastbiler samt af buslinje 334, der skal have ekstra plads til at svinge i krydset.«, skriver Ganløse Bylaug, der fik mange henvendelser fra borgere, der følte sig utrygge i rundkørslen.

»Trafikanter, der kendte krydset, vidste, at det var »en hemmelig rundkørsel«, fordi andre trafikanter oplevede det som et traditionelt kryds. Og derfor havde de to forskellige opfattelser af, hvem der havde vigepligt for hinanden.«, skriver det.

Derfor kontaktede bylauget Egedal Kommune, og da den ikke havde planer om at sikre krydset yderligere, fik bylauget og ejeren af M3 System den ide, at de sammen ville udarbejde et forslag til Egedal kommune.

- Vi henvendte os derfor til kommunen igen. Og nu var de parate til at støtte sikringen af krydset, hvis Ganløse Bylaug og M3 System finansierede projektet, fortæller Niels Hedeager Madsen, der er formand for Ganløse Bylaug.

- Løsningen blev vores flytbare M3-pudebump, der er godkendt af Vejdirektoratet. Bumpene er udført i genbrugsgummi, og fastgøres med lim og skruer, fortæller Jan Jagd Nielsen fra M3 System, der selv bor i Ganløse.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?