18. september 2019
Menighedsrådet i Slagslunde-Ganløse vil opgradere en halvtids præstestilling til 75 procent, oplyser formanden Finn Højgaard Mortensen (forrest). Foto: Kim Rasmussen
Menighedsrådet i Slagslunde-Ganløse vil opgradere en halvtids præstestilling til 75 procent, oplyser formanden Finn Højgaard Mortensen (forrest). Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Præstestilling opgraderes for egen regning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Præstestilling opgraderes for egen regning
Egedal - 06. januar 2019 kl. 05:23
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På et ekstraordinært møde torsdag har Slagslunde-Ganløse Menighedsråd besluttet at opgradere sognets halvtidsstilling til en 75 procents stilling for egen regning for de 25 procent.

Det oplyser Finn Højgaard Mortensen, der er formand for menighedsrådet, som har benyttet lejligheden til at overveje det, fordi sognets hidtidige halvtids præst Thea Bjerreskov Farup har sagt op pr. 1. januar i år.

- Vi har bestemt os for at søge efter en præst med 75 procents ansættelse og nu går det videre til provstiet og stiftet, og så får vi at vide, om det er i orden, og så går vi i gang med at søge, siger formanden til Frederiksborg Amts Avis. Han regner med at kunne slå stillingen op sidst i februar eller først i marts.

Beslutningen om at opgradere stillingen kommer til at koste menigheden cirka 125.000 kroner om året oveni det beløb, som provstiet betaler for halvtidsansættelsen.

- Det mener vi, at vi kan finde i budgettet, siger han.

Mens sognet venter på en ny præst, har menighedsrådet gennem provstiet fået stillet Dorte Dideriksen fra Oppe Sundby Sogn til rådighed som vikar i tre måneder.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede