18. december 2018
Edith Thingstrup er ved at uddanne sig til feltpræst og har selv prøvet at være på øvelse i kampuniform. Foto: Privat
Edith Thingstrup er ved at uddanne sig til feltpræst og har selv prøvet at være på øvelse i kampuniform. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Præst i kampuniform for at blive feltpræst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Præst i kampuniform for at blive feltpræst
Egedal - 11. maj 2018 kl. 05:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Annemette Ross Jensen
Edith Thingstrup, der er sognepræst i Smørum, er i gang med at uddanne sig til feltpræst, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det tager minimum to år, hvor jeg er på kurser og tilknyttet Livgarden 2. bataljon i Høvelte, fortæller Edith Thingstrup, der har været i gang med uddannelsen siden 2017.

Hun hørte til dem, der syntes, det var i orden at sende danske soldater i krig, og samtidig har hun den holdning, at danske præster bør stille sig til rådighed for forsvaret.

- Mine børn er ved at blive så store, at jeg godt kan tillade mig at være væk i en længere periode, og så vil jeg godt stille mig til rådighed, siger præsten, der indtil videre besøger bataljonen i Høvelte, hvor hun taler med konstablerne og varetager almindelige præstefunktioner.

- På et tidspunkt skal jeg sikkert udsendes til det sted, hvor mine soldater skal hen, og så må vi se, om Danmark er i krig eller ej, siger Edith Thingstrup, der også selv har prøvet lidt af soldaterlivet på egen krop.

- I foråret var jeg ude at få den lille soldateruddannelse og skyde med pistol og rende rundt i marken i kampuniform, fortæller hun og forklarer at en feltpræst ikke må være til gene for soldaterne.

- Så vi skal kunne skyde med pistol for at passe på os selv, og vi skal selv kunne bære vores rygsæk, så en soldat ikke skal gøre det, siger præsten.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk