16. september 2021
Borgmester Karsten Søndergaard (V) og løsgænger Jacob Loessl kan godt forstå behovet for en cykelsti, men de mener, det bliver for dyrt at lave den på Stenlillevej, hvor Marie Fogh (billedet) cykler med sin tre-årige datter Johanna. Foto: Kim Rasmussen
Borgmester Karsten Søndergaard (V) og løsgænger Jacob Loessl kan godt forstå behovet for en cykelsti, men de mener, det bliver for dyrt at lave den på Stenlillevej, hvor Marie Fogh (billedet) cykler med sin tre-årige datter Johanna. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere tror på opgradering af sti til cykelsti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Politikere tror på opgradering af sti til cykelsti
Egedal - 12. oktober 2020 kl. 19:19
Af Annemette Ross Jensen

Borgmester Karsten Søndergaard (V) tror på, at beslutningen om at opgradere den eksisterende sti mellem Slagslunde og Stenløse bliver en stor forbedring for borgerne i Slagslunde.

arrow Læs også: 150 har skrevet under: Borgere ønsker cykelsti på vej

Det siger han i en kommentar til Marie Foghs underskriftindsamling for at få lavet en cykelsti langs Stenlillevej i stedet for.

- Jeg kan godt forstå, når man bor i Slagslunde, at man gerne vil have en cykelsti til Stenløse, men vi er en stor geografisk kommune, så derfor har vi simpelthen ikke mulighed for at lave cykelsti alle steder, og jeg er også nødt til at sige, at når man bosætter sig ude på landet udenfor de større byer, så er det jo også med viden om, at der ikke er samme cykelstinet, siger han.

Han mener, at han har hørt, at en cykelsti langs Stenlillevej ville løbe op i omkring 12 millioner.

- Og det har vi ikke midler til, siger han. Han er heller ikke sikker på, at Stenlillevej er bred nok til Marie Foghs forslag om at lave en 2-i1 vej.

- Nu har vi i budgettet afsat 2,6 millioner til at forbedre den sti, der løber i dag. Det kan godt være, at det er en lille omvej, men så er det ikke værre, og jeg tror helt klart, at det bliver en kæmpeforbedring for borgerne i Slagslunde, siger han. Han er dog ikke helt afvisende overfor at kigge på muligheden for en 2-i-1 vej.

- Selvfølgelig skal vi gøre det bedst muligt, når vi skal udmønte den del af budgettet, siger han.

Cykelvej eller ej

Løsgænger Jacob Loessl bor selv i Slagslunde og i forbindelse med budgetforliget udtrykte han stor glæde over udsigten til at få opgraderet stien mellem Slagslunde og Ganløse, så man rent faktisk kan cykle på den.

- Det er en god cykelvej, som også vil kunne forbindes til Dam Holme, så man kan cykle til gymnasiet. Gymnasieeleverne cykler ikke ad Stenlillevej, fordi den er for farlig, og vi vil jo gerne have dem til at cykle, siger han.

Lige som borgmesteren påpeger han, at en cykelsti langs Stenlillevej er i en helt anden prisramme, og han mener ikke, at omvejen ad den eksisterende sti er så lang endda.

- Og flere og flere får jo elcykler, konstaterer Jacob Loessl.

Han medgiver, at dem fra Stenlille ikke vil kunne bruge stien fra Slagslunde, men bemærker samtidig, at der heller ikke bor ret mange i Stenlille.

- Det er jo et valg mellem en cykelvej eller ej, mener han.

Synes du, at kommunen er der for dig?