13. juni 2021
I Ganløse Kulturhus forbedres salens akustik for 63.500 kroner, og der kommer også fem nye højttalere og mikrofoner. Foto: Annemette Jensen
gallery icon

Se billedserie

I Ganløse Kulturhus forbedres salens akustik for 63.500 kroner, og der kommer også fem nye højttalere og mikrofoner. Foto: Annemette Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Penge til forbedringer i to kulturhuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Penge til forbedringer i to kulturhuse
Egedal - 11. maj 2021 kl. 05:52
Af Annemette Ross Jensen

Der er forbedringer på vej i de to lokale kulturhuse Veksø Kro og Ganløse Kulturhus.

I forbindelse med budgettet for 2021-24 afsatte byrådet en halv millioner kroner til deling imellem de to, og på sit seneste møde sendte Kultur- og Erhvervsudvalget to sager om prioritering og frigivelse af pengene videre med en enig anbefaling til Økonomiudvalget og byrådet.

Brugere med på råd

I begge sager har brugerne været taget med på råd, og formanden Charlotte Haagendrup (K) glæder sig på udvalgets vegne over, at de er gode til at snakke sammen og prioritere pengene.

- De tlibagemeldinger, vi får fra møderne, som vi ikke deltager i, er at de snakker sammen, og der er ikke nogen, som mosler noget igennem. Der er en rigtig god snak på de møder, og det synes jeg faktisk er rigtigt fint. Det viser, at vi har et vildt engageret foreningsliv og brugere, siger formanden.

Hun synes også, det er lykkedes at få meget ud af pengene.

- Det er supersupergodt, siger hun.

Akustik og nye borde

På baggrund af brugernes ønsker har administrationen udmøntet de 250.000 kroner til hvert af kulturhusene, så langt hovedparten af brugernes ønsker kan imødekommes og komme flest mulige brugere til gavn.

Det betyder, at Ganløse Kulturhus får mørklægning på alle vinduer for 51.000 og forbedret salens akustik for 63.500 kroner. 40.000 bruges på at indkøbe fem nye højttalere og mikrofoner til det eksisterende anlæg, og for 45.000 får opbevaringspladsen under scenen repareret skydelåger og to bordvogne, der suppleres med indkøb af to ekstra bordvognen. 35.500 bruges på at købe og tilslutte ny projektor og ny styrepult samt reparation af det eksisterende scenelys.

Endelig skal der bruges 15.000 kroner på flyglets pedaler, tangenter og stemning.

I Veksø bruges størstedelen af pengene - 134.000 kroner - på 80 stole, 16 borde og et teknikskab. I køkkenet skal der bruges 51.000 på udskiftning af bordplade til stål med nyt armatur og vask samt nyt gulv og opgradering af skabe. Endelig skal der bruges 45.000 på opgradering af lysbom og kabelophæng samt 20.000 på indkøb og ophæng af et foredragssæt.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM