20. januar 2021
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På trods af smittetryk i Rød Zone: Der må stadig forsamles 100 og være åbent på barer efter 24

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På trods af smittetryk i Rød Zone: Der må stadig forsamles 100 og være åbent på barer efter 24
Opdateret 11. september 2020 kl. 10:58
Egedal - 11. september 2020 kl. 10:39
Af Annemette Ross Jensen

Selv om Egedal Kommune er i rød zone med 23,1 smittede pr. 100.000 indbyggere, så er den juridisk set endnu ikke omfattet af den bekendtgørelse, der gælder i Odense og i 18 kommuner i Københavnsområdet. Det betyder, at retningslinjerne om forsamlingsforbud og ændret åbningstid til klokken 24 ikke gælder i Egedal, som kommunen skrev i en pressemeddelelse torsdag.

»På baggrund af de oplysninger, Egedal kommune i går eftermiddags kunne få fra sundhedsmyndighederne, vurderede kommunen at man var omfattet af de retningslinjer, der den 7. september blev meldt ud til Odense og de 18 kommuner i Københavnsområdet. Dette er juridisk ikke tilfældet, og dermed er retningslinjerne om ændringen af forsamlingsforbud fra 100 til 50 personer og ændringen i åbningstiden for barer og restauranter tik kl. 24.00 ikke gældende i Egedal endnu.«, skriver kommunen fredag, hvor den har været i kontakt med myndighederne igen.

»Vi ved, at Sundhedsstyrelsen i dag overvejer at udvide retningslinjerne til at gælde de yderligere kommuner i rød zone, hvor smittetallet oversiger grænsen på de 20 smittede pr. 100.000 borgere. Vi følger naturligvis den eventuelle udmelding fra Sundhedsstyrelsen tæt.«, oplyser den.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?