21. februar 2019
Olsen Bandens Chevrolet Bel Air trækkes af ægte hestekræfter i Veksø Fastelavnsklubs traditionsrige optog søndag.

 Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Olsen Bandens Chevrolet Bel Air trækkes af ægte hestekræfter i Veksø Fastelavnsklubs traditionsrige optog søndag. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Olsen Bandens kup i Veksø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Olsen Bandens kup i Veksø
Egedal - 12. februar 2018 kl. 05:26
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

50 års jubilæet for den første Olsen Banden-film satte præg på Veksø Fastelavns traditionsrige optog søndag. Her trak ægte hestekræfter filmklassikerens sorte Chevrolet Bel Air med blandt andre Kjeld, Yvonne og kriminalkommissæren, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er rigtig dejligt. Men det er skidekoldt. Jeg håber, at Kjeld kommer og varmer mig, lød det fra Yvonne i farvestrålende gevanter, som fastelavnsklubbens alderspræsident, 85-årige Ole Suhr, der var med for 63. gang, havde gemt sig inden under.

Optoget startede som sædvanlig fra Slagtergården på Veksø Bygade klokken 9, og så gik turen videre for de fem hestetrukne vogne med udklædte mænd og musikanter samt hesteryttere i høje sorte hatte, hvide skjorter med røde veste samt sorte bukser, vist nok 49 mænd og 20 heste.

Hovedtemaet var hentet fra Astrid Lindgrens eventyrlige børnebøger om Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberg, og hestevogne var bygget om til Katholt med Snikkebo, Villa Villekulla og Pippis negerkongefars hytte.

- Øf-øf-øf, jeg er Grisepjokket, jeg skal laves til pølser, lød det for eksempel til Frederiksborg Amts Avis Per Voigt, der var trukket i en lyserød heldragt.

Fastelavnsoptoget sluttede søndag eftermiddag foran Veksø Kro, hvor rytterne slog katten af tønden til hest med Veksø-beboere som tilskuere.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk