16. december 2017
Teamleder Louise Silbo Raft bød velkommen - og viste den nye vandrepokal til OL-vinderne frem. Foto: Kenn Thomsen.
gallery icon

Se billedserie

Teamleder Louise Silbo Raft bød velkommen - og viste den nye vandrepokal til OL-vinderne frem. Foto: Kenn Thomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OL og sang løfter pleje-beboerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OL og sang løfter pleje-beboerne
Egedal - 17. juni 2017 kl. 06:01
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Engbo og Solkrogen bød på jordbærkage og musik af Verdi, men i Damgårdsparken stod den på jaz og dans foruden grill og uddeling af medaljer fra ugens veloverståede olympiske lege.

Med andre ord: Fredagen bød på Åbent Hus hos Egedal Kommunes fem plejecentre, og Damgårdsparken holdt - ligesom de andre steder - fanen højt med et stort program. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi har mange tiltag på listen, og vi forsøger at få både bevægelse, sang og musik ind i dagligdagen, siger teamleder Louise Silbo Raft, der er relativt ny som daglig leder i Damgårdsparken.

- Vi har f. eks. fast fredagsbar med musik, og så er der pludselig én, der råber: vi vil have kor. Det må vi så kigge på, hvem af os fra personalet er god til at synge? Nå, ikke. Men så må vi finde nogle CD´er frem. Vi har også noget, der hedder erindringsdans med ældre melodier. Det er noget, som de ældre kan lide, siger Louise Silbo Raft - og så byder hun velkommen til dagens arrangement på plejecentret i Stenløse. Omkring 90 procent af de ca. 50 beboere er demente, men netop det gør de gamle sange og musiknumre poplære. Dem kan de huske, og dem er de glade for.

Også pårørende til beboerne på Damgårdsparken er mødt op, og der er uddeling af præmier til det vindende hold af ugens OL. Det er Kløvermarken, der har vundet, og Marianne Schmidt modtager den nye vandrepokal samt gaven.

Kløvermarken vinder, fordi de var bedst til discipliner som petanque og til at gå så langt som muligt med så mange deltagere som muligt.

- Ældre kan også være målrettede. det har vi set i den her uge, siger Louise Silbo Raft og taler om beboernes kamplyst og vilje.

Og så bydes der op til dans. Nogle i rullestol - andre danser rigtigt. Plejerne tager initiativ, og Grabor Jzz Band - det er et énmandsorkester - spiller op. Og grillen er startet op.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk