21. september 2020
Den nye digitale løsning fungerer både på computer og tablet, så medarbejderne kan tage den med ud til borgerne. Foto: PR
Den nye digitale løsning fungerer både på computer og tablet, så medarbejderne kan tage den med ud til borgerne. Foto: PR
Foto: Systematic A/S
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt system letter jobbet for sundhedspersonale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt system letter jobbet for sundhedspersonale
Egedal - 11. august 2020 kl. 15:10
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Til februar 2021 får Egedal Kommune et nyt digitalt journalsystem, der skal understøtte hjemmehjælpere, SOSU-assistenter, hjemmesygeplejersker og socialarbejdere i deres daglige arbejde med borgerne.

»Igennem Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) har Egedal Kommune anskaffet Systematics Columna Cura, der blandt andet omfatter modulerne: Omsorg, Social, Tidlig Opsporing, Hjælpemidler og Business Intelligence. Cura er en komplet løsning, målrettet medarbejdernes behov, hvor de enkelte moduler skaber overblik og understøtter de konkrete arbejdsopgaver - både på kontoret og i mødet med borgeren.«, oplyser en pressemeddelelse fra Systematic.

- Med Columna Cura får kommunerne en samlet løsning, som letter arbejdet for medarbejdere i social- og sundhedssektoren. Løsningen fungerer på både computer og tablet, så medarbejderne kan tage den med rundt, når de besøger borgerne. Systemet giver adgang til præcis de oplysninger, medarbejderne har brug for og understøtter dem i opgaverne, så fokus kan være på de ældre, handicappede eller misbrugsplagede borgere, der har brug for hjælp, fortæller Henrik Rosenberg Rasmussen, account director i Healthcare hos Systematic i den.

Egedal Kommune har valgt systemet som nummer 34 i rækken af danske kommuner, og ifølge Henrik Rosenberg Rasmussen er det en fordel, at så mange kommuner vælger den samme løsning, fordi det gør det lettere at ansætte medarbejdere med erfaring fra andre kommuner, som anvender samme system.

- Det øgede pres på ældresektoren gør, at det bliver ekstra vigtigt for pleje- og omsorgspersonalet altid af have et opdateret overblik over borgerne og de opgaver, der skal løses. De har brug for løsninger, der giver dem et solidt grundlag for at kunne træffe de bedste beslutninger til gavn for den enkelte borger, og det er formentlig derfor, vi oplever så stor interesse for vores Columna Cura, siger han.

Systematic skal, i tæt samarbejde med Egedal Kommune, forestå implementeringen af Cura, der blandt andet betyder uddannelse af superbrugere og overflytning af vigtig data fra kommunens nuværende løsning til Cura.

- Alt nyt kræver træning og tilvænning, men med erfaringer fra flere end 30 kommuner, har vi efterhånden fået skabt en god proces. Det er et stort plus, at vi har sygeplejersker, socialrådgivere og sosu'er ansat i Systematic, som er en del af implementeringsteamet, der er med til at sikre en god opstart for nye brugere af Cura, slutter Henrik Rosenberg Rasmussen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?