17. juni 2021
Katarina Sundelin/Katarina Sundelin / PhotoAlto
Foto: Katarina Sundelin/Katarina Sundelin / PhotoAlto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt it-system på kommunekontoret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt it-system på kommunekontoret

Social-, sundheds- og ældreområdet i Egedal får nyt it-system

Egedal - 27. januar 2021 kl. 07:05

Et nyt it-system er på vej til social-, sundheds- og ældreområdet i Egedal Kommune. Det betyder, at der skal bruges mindre tid ved computeren og dermed er der mere tid til borgerne. Det nye it-system skal erstatte det it-system, der igennem mere end 10 år har støttet Egedals medarbejdere i hjemmeplejen, på bostederne, i sundhedscentret og på plejehjemmene med at dokumentere deres arbejde.

"Vi vil meget hellere bruge tid på mennesker frem for dokumentation i tunge systemer. Dokumentation er vigtig, så vi har den rette viden om borgerens behov, og derfor er vi glade for at kunne tage et system i brug, der er meget lettere og hurtigere for medarbejderne at anvende. Vi vil hellere bruge tiden på kerneopgaven, nemlig at yde pleje, omsorg og støtte for de borgere, som har behov. Det nye it-system vil gøre det hurtigere og nemmere at dokumentere korrekt. Men det er klart, at det kræver omstilling, og jeg håber på, at man i den her situation lige trækker vejret en ekstra gang, hvis man oplever ulemper i overgangen," fortæller Vicky Holst Rasmussen, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Forandringer i uge 5

Det nye system hedder Cura, og overgangen til systemet er godt i gang. Første februar var første dag med systemet. Alle medarbejdere er blevet undervist i Cura, men på trods af undervisningen kan der gå lidt tid med at vænne sig til den nye måde at dokumentere sit arbejde på, og man kan som borger måske opleve, at medarbejderne i februar måned vil være lidt tøvende i anvendelsen af det nye system på deres nye iPads, skriver Egedal Kommune i en pressemeddelelse.

"For at lette overgangen er vi desværre nødt til at lave nogle få begrænsninger i uge fem, hvilket kan berøre borgere, der er i kontakt med sundheds-, ældre eller socialområdet Det betyder, at visitation til personlig pleje og praktisk hjælp i uge fem er lukket to timer om dagen, men kan fortsat kontaktes mellem kl. 8-10 og igen fra kl. 12," skriver Egedal Kommune.

Jk

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?