31. juli 2021
For fjerde år i træk falder indbrudstallet i andet kvartal i Egedal Kommune. Både på landsplan og i hovedstadsområdet er antallet af anmeldte indbrud dog stigende. Modelfoto
For fjerde år i træk falder indbrudstallet i andet kvartal i Egedal Kommune. Både på landsplan og i hovedstadsområdet er antallet af anmeldte indbrud dog stigende. Modelfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye tal: Indbrudstyvene er tilbage - bare ikke i Egedal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye tal: Indbrudstyvene er tilbage - bare ikke i Egedal

Nye tal fra Danmarks Statistik viser i andet kvartal 2021 en stigning i antallet af anmeldte indbrud i hovedstadsområdet, men i Egedal Kommune oplever man igen et fald

Egedal - 16. juli 2021 kl. 11:31
Af Kenneth Tanzer

Både på landsplan og i hovedstadsområdet stiger antallet af anmeldte indbrud.

Det viser nye tal, som Danmarks Statistik netop har offentliggjort.

Set over hele landet er der i andet kvartal 2021 begået 3.158 indbrud mod 2.826 indbrud i samme periode året før - altså en relativt lille stigning på tolv procent.

I hovedstadsområdet lyder stigningen dog på hele 35 procent i andet kvartal 2021 sammenlignet med samme periode sidste år.

Mens indbrudstyvene er vendt tilbage på landsplan og i hovedstadsområdet, så viser tallene et fald i antal anmeldte indbrud i Egedal Kommune.

I andet kvartal 2021 er der anmeldt 21 indbrud mod 25 i samme periode året før. I 2019 og 2018 blev der registreret henholdsvis 49 og 61 indbrud, så de seneste fire år er indbrudstallet faldet i andet kvartal i Egedal.

Går imod strømmen

"Tallene fra Egedal er meget positive og viser en rigtig fin udvikling siden 2018. Selvom indbrudstallet generelt er stigende, så er det dejligt at se den modsatte tendens i Egedal. Kommunen har også færre indbrud end nabo-kommuner som Furesø og Frederikssund," siger Britt Wendelboe, programchef i Bo trygt, der er en indsats skabt af TrygFonden og Realdania i samarbejde med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

Hvad ser du som årsagen til, at der er færre indbrud i Egedal?

"Der er nok flere årsager, men sidste års corona-nedlukning har helt sikkert haft en medvirkende faktor. De fleste har været hjemme, og det giver selvfølgelig tyvene nogle dårlige arbejdsbetingelser. Derudover spiller nabohjælp en stor rolle. Flere og flere vælger at gå sammen for at forebygge indbrud, og så ser vi også et øget fokus på at sikre boligen gennem alarmer."

Britt Wendelboe ærgrer sig over udviklingen på landsplan, og hun tøver ikke med at råbe vagt i gevær.

"I de sidste mange kvartalsopgørelser på indbrudsområdet har vi set en pæn nedgang. Nu ser vi pludselig en stigning, og det minder os om, at den lykkelige situation, at Danmark nu er åbnet op igen, også har en bagside. Vi skal helst ikke inspirere indbrudstyvene til at genoptage deres aktiviteter, så det gælder om, at vi alle hjælper hinanden med at passe på vores hjem," siger Britt Wendelboe.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?