25. oktober 2021
Beholderen er indrettet med fire rum til hver sin emballagetype.
gallery icon

Se billedserie

Beholderen er indrettet med fire rum til hver sin emballagetype.
Foto: Ekstern fotograf
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny sortering i glas, metal, plast og papir

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny sortering i glas, metal, plast og papir
Egedal - 30. september 2016 kl. 05:43
Af Annemette Ross Jensen

Egedal Byråd har besluttet at udvide affaldssorteringen, så borgere, der vil, kan sortere deres emballageaffald i glas, metal, plast og papir derhjemme og få det hentet på adressen.

I forvejen sorterer Egedal-borgerne i bioaffald og restaffald, men i kommunens Affaldsplan 2013-2024 er det angivet, at der også skal etableres en indsamling af emballageaffald, og det bliver der nu. Da formanden for Teknik- og Miljøudvalget Peter Hansen (SF) var fraværende, blev sagen fremlagt af næstformanden Peter Hemmingsen (DF). Han fortalte, at udvalget havde skullet vælge imellem to beholdere med to rum eller én beholder med fire rum, og havde valgt den sidste. Den er på 370 liter, mens to-rumsbeholderne er på 240 liter.

- Den er lidt større, men har et hjul ekstra, så man ikke behøver at vippe den, når den skal køres frem, for det skal den, begrundede Peter Hemmingsen. Han oplyste, at det endnu ikke er besluttet, hvor mange uger, der skal gå imellem, at fire-rums-bøtten skal tømmes.

Udover at enkelthusstande kan få en beholder på egen grund, så kan grundejere også gå sammen om at etablere fælles løsninger. Der skal dog være minimum fire husholdninger om en fælles containerløsning og mindst 30 husholdninger til nedgravede løsninger.

I Økonomiudvalget havde de to konservative Jens Jørgen Nygaard og Erhard Filtenborg stemt imod, men de havde skiftet mening til behandlingen i byrådssalen.

- Vi har fået bekræftet, at ordningen bliver frivillig, begrundede Jens Jørgen Nygaard.

Det var således et enigt byråd, der vedtog at indføre emballagesorteringen i fire-rums beholdere.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?