24. januar 2019
Syv deltagere var mødt op til guidet fælleslæsning med bibliotekar Eva Winther på Smørum Bibliotek. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Syv deltagere var mødt op til guidet fælleslæsning med bibliotekar Eva Winther på Smørum Bibliotek. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny guide til nye læseoplevelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny guide til nye læseoplevelser
Egedal - 10. januar 2018 kl. 05:54
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De fleste voksne læser bøger indeni sig selv og bagefter deler nogen af dem fortællingerne med andre i en læsekreds, men tirsdag startede en gruppe på Smørum Bibliotek, hvor deltagerne får og deler læseoplevelsen med hinanden imens.

- På engelsk hedder det »shared reading« og på dansk »guidet fælleslæsning«, fortæller bibliotekar Eva Winther, der har taget initiativ til gruppen efter et to dages kursus i metoden. Den stammer oprindeligt fra Liverpool, hvor Liverpool University har videreudviklet den, og den går i korthed ud på, at en læsevejleder læser typisk en novelle, et digt eller eventuelt et uddrag af en roman højt for deltagerne. De får også teksten udleveret og kan vælge om de vil læse med undervejs eller bare lytte til historien.

- Alt efter hvor lang novellen er, holder jeg et eller to ophold, og så snakker vi om det, jeg har læst, fortæller Eva Winther, der understreger, at gruppen ikke skal lave en litterær analyse af teksten.

- Det er vigtigt at sige, at der ikke er noget rigtigt eller forkert. Jeg er ikke en dansklærer, der skal se, om de har forstået det rigtigt. Det handler mere om deres tanker og følelser, forklarer hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk