21. oktober 2021
Egedals idrætsforeninger placerer kommunen som nummer næstsidst i stor DIF-undersøgelse, der undersøger frivillighed, faciliteter, økonomi og idrætspolitik. Foto: Danmarks Idrætsforbund
Egedals idrætsforeninger placerer kommunen som nummer næstsidst i stor DIF-undersøgelse, der undersøger frivillighed, faciliteter, økonomi og idrætspolitik. Foto: Danmarks Idrætsforbund
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nedtur: Egedal rammer bunden i ny idræts-undersøgelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nedtur: Egedal rammer bunden i ny idræts-undersøgelse

Egedal indtager en skuffende 92. plads ud af 93 kommuner i stor undersøgelse, som er foretaget af Danmarks Idrætsforbund

Egedal - 12. oktober 2021 kl. 11:45
Af Kenneth Tanzer

Idrætsområdet i Egedal Kommune er i krise.

arrow Læs også: Dyr og forsinket svømmehal bag topplacering i ny idrætsundersøgelse

For få uger siden valgte flere lokale foreninger at demonstrere mod kommunens fordeling af haltider, og nu har rammer Egedal bunden i en ny idræts-undersøgelse fra Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Egedal indtager nemlig en placering som nummer 92 ud af 93 kommuner, når det kommer til vilkårene for de lokale idrætsforeninger.

Undersøgelsen vurderer og rangerer kommunerne på baggrund af 21 parametre inden for de fire hovedområder; frivillighed, faciliteter, økonomi og idrætspolitik. Der er blandt andet benyttet input fra 2.628 idrætsforeningers besvarelser af spørgeskemaer.

Det er tredje gang, at DIF gennemfører undersøgelsen, og i forhold til den seneste undersøgelse i 2017 er Egedal Kommune faldet en plads ned ad ranglisten fra nummer 91 til 92 - kun Københavns Kommune er dårligere placeret end Egedal.

Skal sikre gode rammer

"Velfungerende idrætsforeninger giver glade og sunde indbyggere i kommunerne. Derfor bør politikerne være optaget af at sikre idrætsforeningerne gode rammer og vilkår og støtte op om de frivillige kræfter. Jeg håber, at denne undersøgelse kan være med til at sætte idrætten på dagsorden i valgkampen," siger Hans Natorp," siger DIF's formand Hans Natorp og fortsætter:

”Vi har tidligere oplevet, hvordan undersøgelsen har skabt debat om idrættens vilkår i de enkelte kommuner og været katalysator for nye initiativer og indsatser på området. Jeg håber, det også bliver tilfældet denne gang.”

arrow HØJ-træner revser kommune
12. oktober 2021 kl. 15:33 Opdateret: kl. 15:33
arrow Bedre idræt - men stadig i bunden
12. oktober 2021 kl. 06:40 Opdateret: kl. 15:09
arrow Dårlige svømmehalsbeslutninger født i horribelt samarbejdsklima
30. september 2021 kl. 12:22 Opdateret: kl. 13:39
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?