10. april 2020
På Ledøje Vandværk hørte miljøminister Lea Wermelin (S) om det  kulfilter med aktivt kul, der nu renser vandet, så borgerne igen kan drikke det direkte fra hanen. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

På Ledøje Vandværk hørte miljøminister Lea Wermelin (S) om det kulfilter med aktivt kul, der nu renser vandet, så borgerne igen kan drikke det direkte fra hanen. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister på vandværk: - Vi skal passe godt på vores drikkevand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister på vandværk: - Vi skal passe godt på vores drikkevand
Egedal - 22. august 2019 kl. 10:29
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er vigtigt, at vi passer godt på vores drikkevand. Det er helt unikt, så det skal vi passe på både nu og for de kommende generationer.

Det fastslog landets nye miljøminister Lea Wermelin (S) torsdag morgen på Ledøje Vandværk. Som et led i en rundtur til en række virksomheder, der sikrer rent drikkevand til danskerne, startede hun på vandværket, hvor der i foråret blev fundet chlorothalonil-amidsulfonsyre, så borgerne fra de knap 300 husstande i Ledøje måtte hente vand fra tanke midt i byen i 38 dage.

Besøget faldt sammen med Miljø og Fødevareministeriets offentliggørelse af, at grundvandet allerede fra i år vil blive undersøgt for 10 gange flere stoffer end tidligere.

- Når vi går fra at kontrollere for 40 til cirka 400 stoffer, så er det for, at vi skal vide, hvad der er i vores vand, og hvordan håndterer vi det, sagde ministeren.

På Ledøje Vandværk blev hun præsenteret for en måde at håndtere det forurenede drikkevand på. Vandværket har fået et års dispensation til at rense vandet i kul- og uv-filtre, men formanden for vandværket Henrik Ladehoff kunne fortælle ministeren, at vandværket arbejder på en alternativ løsning med vand fra en anden leverandør.

Senere på dagen skulle ministeren også besøge Bjellekær Kildeplads, hvor Egedal Kommune som den første kommune i landet har gjort brug af muligheden for at forbyde brugen af pesticider i et boringsnært beskyttelseområde (BNBO), og netop beskyttelsen af vandboringer er også en vigtig sag for den socialdemokratiske regering.

- Derfor bliver det også et af de første lovforslag, jeg vil præsentere, bebudede Lea Wermelin.