26. september 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeord for Jens Arne Nielsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord for Jens Arne Nielsen
Egedal - 06. august 2021 kl. 06:00
Af Willy R. Eliasen, fhv. borgmester, Stenløse:

Tirsdag den 3. august sov Jens Arne Nielsen stille ind i sit hjem i Ganløse efter længere tids svagelighed - 87 år gammel. Med Jens Arnes død, vil der mangle en markant og vidende personlighed i vores samfund.

Jens Arne var født og opvokset på Vesterbro i København. Her blev han uddannet som elektro-mekaniker og siden som el-ingeniør. Men det blev som lokal-engageret i den daværende Stenløse Kommune, han satte sit præg. Sammen med familien slog han sig ned i Ganløse, hvor han boede i 44 år.

Her kom han også til at spille en afgørende rolle i kommunens musikskole, som stod hans hjerte nær. Musikken i det hele taget var en vigtig del af hans liv. Selv spillede han harmonika - gerne med et par venner, og da "Syng sammen" blev etableret på rådhuset i 2004, blev han en fast del af teamet med sin sans for at gøre viserne levende med små historier og hans egen deltagelse med sin smukke dybe stemme.

Han påtog sig hvervet som erhvervschef i Stenløse Kommune. Tiden var præget af krav om udvikling for erhvervslivet. Det optog ham meget, og netop med hans person fik det lokale erhvervsliv et fremragende ambassadør.

Politisk var Jens Arne en vigtig del af Venstre, hvor han en overgang var medlem af bestyrelsen og sidenhen i 2001 lod sig opstille til kommunalvalget. Han blev valgt ind og sad i byrådet frem til kommunesammenlægningen ved udgangen af 2006. Han var med til at sætte gang i kommunen med sin altid tilstedeværende fornemmelse af, hvad det rigtige ville være at gøre. En bedre støtte kunne man som borgmester ikke ønske sig.

Som person kan han lettest karakteriseres som en ordholden hædersmand, som stillede store krav til sig selv og andre om ordentlighed. Stødte han på det modsatte, kunne han blive vred, og var en mand, der kunne sætte ord på, hvad han mente.

Mine tanker går til hans hustru Astrid, hans børn, børnebørn og oldebørn, som han altid omtalte med glæde og stolthed.

Stemmer du til kommunalvalget i år?