28. marts 2020
Tilhørerpladserne i byrådssalen var fyldt op til byrådsmødet med skolelukninger på dagsordenen.
Tilhørerpladserne i byrådssalen var fyldt op til byrådsmødet med skolelukninger på dagsordenen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To skoler lukkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To skoler lukkes
Egedal - 31. oktober 2018 kl. 22:31
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det bliver Søagerskolen i Distrikt Smørum og Toftehøjskolen i Distrikt Ølstykke, der skal lukke på sigt. Det besluttede et flertal i Egedal Byråd onsdag aften efter en over to timer lang debat med helt fyldte tilhørerpladser.

arrow Læs også: Lang debat om skolelukninger

Jens Skov (SF), de to radikale Rikke Mortensen og Helle Nielsen samt Bettina Zarp (DF) havde ellers stillet et ændringsforslag om at arbejde videre med at belyse mulighederne for at ændre skolestruktur og udbede sig en rapport fra embedsværket på ubesvarede spørgsmål med henblik på at forvente arbejdet afsluttet i juni 2016. Det blev dog forkastet med fem stemmer for: SF, de to nævnte radikale, Bettina Zarp og løsgængeren Ulrik John Nielsen. Resten af byrådet stemte imod.

Desuden stillede Niels Lindhardt Johansen (K) forslag om at lukke Boesagerskolen i stedet for Søagerskolen, men det var han den eneste, der stemte for.

Til gengæld stemte Niels Lindhardt Johansen sammen med Jens Skov, Rikke Mortensen og Helle Nielsen imod at lukke Søagerskolen, men det stemte resten af V, DF, LA, S samt resten af K og R for, mens Bettina Zarp og Ulrik John Nielsen undlod at stemme.

Niels Lindhardt Johansen stemte til gengæld med flertallet for at lukke Toftehøjskolen med en tilføjelse om, at de kommende 0. klasser i Distrikt Ølstykke skal starte på Hampelandskolen og Maglehøjskolen, mens flytningen af indskolingselever og SFO til Hampeland skal indgå i den plan, Skoleudvalget skal se på i starten af 2019 efter dialog med distriktsledelse og skolebestyrelse. De samme tre stemte imod og de samme to undlod at stemme for dette punkt.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag den 1. november.

arrow Udvalgsflertal for lukning af Søagerskolen og Toftehøjskolen
31. oktober 2018 kl. 12:57 Opdateret: kl. 13:00
arrow Disse to skoler foreslås lukket
25. oktober 2018 kl. 21:56 Opdateret: kl. 11:50