25. september 2020
Egedal Byråds Post Corona-Plan indebærer blandt andet, at kommunen vil hælde til Egedal- borgere, hvis der står to lige kvalificerede til et ledigt job i kommunen. Foto: Allan Nørregaard
Egedal Byråds Post Corona-Plan indebærer blandt andet, at kommunen vil hælde til Egedal- borgere, hvis der står to lige kvalificerede til et ledigt job i kommunen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ledige hjælpes i gang efter Corona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledige hjælpes i gang efter Corona
Egedal - 30. juni 2020 kl. 05:21
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Under Corona-krisen er antallet af ledige dagpengemodtagere i Egedal stedet med cirka en tredjedel. Det svarer til omkring 200 borgere, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

»I samme periode er antallet af kontanthjælpsmodtagere steget med cirka. 20 procent, svarende til 40 borgere. Hertil kommer de omkring 1100 borgere i kommunen, som lige nu er hjemsendt indtil den 8. juli med lønkompensation.«, fremgår det.

- Corona har ramt hele verden. Det betyder desværre, at ledigheden er steget ret voldsomr, og vi er ikke engang færdige med at se stigningen, konstaterede formanden for Kultur- og Erhvervsudvalget Charlotte Haagendrup (K), da byrådet godkendte en Post Cororona-plan, der skal sætte turbo på beskæftigelsesindsatsen.

Det ene element i planen er at give de ledige nye kompetencer og dermed åbne for nye muligheder. Det kan være praktikforløb, uddannelse eller hjælp til brancheskift. Det andet element er at understøtte væksten hos de lokale virksomheder i kommunen.

- Vi vil gå aktivt ind og hjælpe især de mindre virksomheder med at finde den rigtige, kvalificerede arbejdskraft. Virksomhederne skal også være med til at løfte - eksempelvis ved at ansætte flere lærlinge, hvis de skal byde ind på større udbud i kommunen, siger Charlotte Haagendrup i en pressemeddelelsen.

På byrådsmødet understregede hun, at kommunen også selv vil have fokus på at besætte ledige stillinger med lokale Egedal-borgere inden for de regler, der er.

- Hvis der står to lige kvalificerede, vil vi hælde til Egedal-borgeren, og det er indenfor etik og moral, sagde hun og slog fast, at centrene har fået en opgave.

I pressemedddelelsen påpeger hun også, at kommunen vil styrke beskæftigelsen på de områder, hvor der skal ske en grøn omstilling.

- Det gør vi blandt andet ved at tilbyde efteruddannelse i energieffektivisering og skift til grøn husstandsopvarmning, siger hun.

Borgmester Karsten Søndergaard (V) synes, det er rigtigt godt, at kommunen er opmærksom på situationen, og at udvalget har taget det op.

- Covid-19 er ikke kun en sygdom, der rammer vores fysiske sundhed. Corona-krisen har i høj grad påvirket hele samfundsøkonomien, virksomheder har tabt omsætning, og mange har måttet afskedige medarbejdere. Nu sætter vi gang i mange forskellige målrettede tilbud, så vi på den måde kan sikre, at de ledige igen kommer i gode jobs, siger han i pressemeddelelsen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?