25. oktober 2021
Fitnes-kunstneren Søren Brynjolf ses her foran en fitnes-skulptur i proces. Foto: Egedal Kommune
Fitnes-kunstneren Søren Brynjolf ses her foran en fitnes-skulptur i proces. Foto: Egedal Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunst og motion forenes i fitnessskulpturer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunst og motion forenes i fitnessskulpturer

Borgerne inviteres til en aktiv fernisering fredag den 1. oktober, når seks skulpturer indvies i Ganløse

Egedal - 24. september 2021 kl. 07:10

Egedal Kommune inviterer sammen med Ganløse Bylaug og Bibliotekets Venner til en aktiv fernisering: 5 Fitnessskulpturer, udtænkt og udskåret i træ af Wagner & Brynjolf, præsenteres og indvies.

Men først skal den smukke træskulptur ved Ganløse Bibliotek, der lyder det særlige navn "Den Substantielle Illusion" ferniseres. Skulpturen er lavet af kunstneren Sean Mc Kenna.

Egedal Kommunes Kunstråd har finansieret og udvalgt værkerne. Ib Sørensen er som formand for Planudvalget en del af kunstrådet. Og netop det, at disse værker har flere formål, har vægtet godt hos kunstrådet:

"Fitness-skulpturerne virkeliggør Egedal Kommunes vision om en hverdag i fællesskab og bevægelse. Skulpturerne er smukke at se på og giver os lyst til bevægelse i vores fælles uderum og inviterer flere til at bruge cykelstien mod Slagslunde. Placeringen tæt ved Ganløse Skole vil også rive børnene med op på skulpturerne og lave armløft og maveøvelser. Jeg ser frem til at møde alle skulpturerne i virkeligheden og se, hvordan de kan bruges," siger Ib Sørensen.

Stor begejstring

Den lokale keramiker Allan Hytholm er en af tre borgere, der er medlem af Egedal Kommunes Kunstråd. Hytholm er begejstret for fitnessskulpturerne:

"Som keramiker går jeg meget op i materialer og deres holdbarhed. Man kan nærmest se, hvor taktile de er - inviterer til at blive rørt ved. I Kunstrådet blev vi også charmeret af Brynjolf og Wagners fitnessskulpturer, fordi de er skabt af egetræ, Egedals "nationaltræ", og fordi de er et stykke af naturen, der inviterer os ud i naturen. Og så er det jo bare en bonus, at de også kan bruges til at træne på, siger Hytholm med et glimt i øjet, der mener, at det er en fantastisk chance at få lov til at være med til at præge kommunens valg af fremtidige kunstværker ved at sidde med i Kunstrådet.

Fitness-skulpturerne er skåret i egetræ og hver har sit eget udtryk og fokus på særlige øvelser. Ved siden af skulpturerne vil være en qr-kode der leder til en video, der viser, hvordan man kan bruge dem.

Fernisering fredag den 1. oktober kl. 16.30-18. Man mødes ved Ganløse Bibliotek, Østergade 12, 3660 Stenløse og fortsætter hen til de øvrige skulpturer.

pressemeddelelse

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?