22. november 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunens penge skal prioriteres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunens penge skal prioriteres
Egedal - 20. august 2015 kl. 11:55
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Egedal Byråd indleder budgetforhandlinger om de kommende års budgetter fredag den 28. august er der lagt op til omfattende politiske prioriteringer for at sikre et budget i balance. Det oplyser Egedal kommune i en pressemeddelelse.

I sidste måned blev regeringen og KL enige om rammerne for kommunernes økonomi i 2016, og konsekvensen er, at kommunernes serviceudgifter under ét skal bringes ned. Her er Egedal Kommune - ligesom mange andre kommuner - under pres, særligt på grund af stigende serviceudgifter til ældre- og sundhedsområdet.

Så når politikerne møder til budgetseminar bliver det både med et reduktions- og udvidelseskatalog på bordet, oplyser kommunen.

Til gengæld kan politikerne glæde sig over at indlede forhandlingerne på den sunde økonomisk politik, der blev vedtaget i 2013 og sigter mod et solidt overskud på driftsbalancen, og samtidig har Økonomiudvalget iværksat programmet »Parat til fremtiden«, der bidrager til at effektivisere Egedal Kommunes drift.

- Det kommer ikke som nogen overraskelse, at vores økonomi er under pres, fordi særligt serviceudgifterne til ældre- og sundhedsområdet stiger markant. Den nye økonomiaftale med KL og regeringen hjælper os ikke meget her - tværtimod. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at vi har gjort et godt forarbejde - både i den økonomiske politik og i de endelige budgetforslag, som administrationen fremlægger og offentliggør den 28. august. Det giver et stort og kvalificeret manøvrerum at prioritere ud fra, siger borgmester Willy Eliasen (V) i pressemeddelelsen.

De foreløbige teknisk-administrative forslag er i offentlig høring frem til den 26. august, og tirsdag den 25. august klokken 19 er der borgermøde om kommunens økonomipå Egedal Rådhus.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk