12. november 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunens penge skal prioriteres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunens penge skal prioriteres
Egedal - 20. august 2015 kl. 11:55
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Egedal Byråd indleder budgetforhandlinger om de kommende års budgetter fredag den 28. august er der lagt op til omfattende politiske prioriteringer for at sikre et budget i balance. Det oplyser Egedal kommune i en pressemeddelelse.

I sidste måned blev regeringen og KL enige om rammerne for kommunernes økonomi i 2016, og konsekvensen er, at kommunernes serviceudgifter under ét skal bringes ned. Her er Egedal Kommune - ligesom mange andre kommuner - under pres, særligt på grund af stigende serviceudgifter til ældre- og sundhedsområdet.

Så når politikerne møder til budgetseminar bliver det både med et reduktions- og udvidelseskatalog på bordet, oplyser kommunen.

Til gengæld kan politikerne glæde sig over at indlede forhandlingerne på den sunde økonomisk politik, der blev vedtaget i 2013 og sigter mod et solidt overskud på driftsbalancen, og samtidig har Økonomiudvalget iværksat programmet »Parat til fremtiden«, der bidrager til at effektivisere Egedal Kommunes drift.

- Det kommer ikke som nogen overraskelse, at vores økonomi er under pres, fordi særligt serviceudgifterne til ældre- og sundhedsområdet stiger markant. Den nye økonomiaftale med KL og regeringen hjælper os ikke meget her - tværtimod. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at vi har gjort et godt forarbejde - både i den økonomiske politik og i de endelige budgetforslag, som administrationen fremlægger og offentliggør den 28. august. Det giver et stort og kvalificeret manøvrerum at prioritere ud fra, siger borgmester Willy Eliasen (V) i pressemeddelelsen.

De foreløbige teknisk-administrative forslag er i offentlig høring frem til den 26. august, og tirsdag den 25. august klokken 19 er der borgermøde om kommunens økonomipå Egedal Rådhus.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk