22. maj 2019
Jeppe Strands med det armenske flag. Han er allerede tilbage i Armenien for at starte et internationalt kollektiv. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Jeppe Strands med det armenske flag. Han er allerede tilbage i Armenien for at starte et internationalt kollektiv. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jeppe bruger sabbatår i internationalt kollektiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeppe bruger sabbatår i internationalt kollektiv
Egedal - 07. august 2018 kl. 05:02
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når disse linjer læses, så er Jeppe Strands fra Ølstykke tilbage i Dilijan i Armenien, hvor han netop har gennemført to års studier på United World College. Han har nemlig taget initiativ til at starte et internationalt kollektiv med inspiration fra både danske højskoler og danske kollektiver, og det skal han bruge et sabbatår på.

Ideen fik han, da han sidste år deltog i en UWC sommerskole i Indonesien. Her havde 10 unge universitetsstuderende arrangeret to ugers sommerworkshop med en masse forskellige emner for 30-40 highschool-elever fra forskellige lande.

- Det var vildt inspirerende, vildt stressende og fantastiske uger sammen med alle mulige spændende akademiske emner. Vi lærte om katekismus og kolera på samme tid og skrev om matematisk logik og uendelighed gennem musik, fortæller Jeppe.

- Der er virkelig en magi ved at sætte spændende og inspirerende unge sammen og lade dem lave ting, de selv vil, siger han.

Han har altid drømt om at tage på højskole, men nu har han i stedet valgt at lave sit eget internationale kollektiv, hvor beboere fra forskellige lande kan fordybe sig i emner, de selv gerne vil.

Med hjælp fra blandt andet den armenske ambassadør i Danmark er han kommet i kontakt med mennesker, der kan hjælpe ham, og nu har han allieret sig med en mand fra Dilijan, hvor Jeppe gik på UWC. Partneren er i gang med at skabe familieresortet Forest Dilijan med forskellige naturaktiviteter, og han vil ifølge Jeppe stille et hus til rådighed for kollektivet til gengæld for, at beboerne hjælper med at lave forskellige aktiviteter i familieresortet. Derudover er det tanken, at alle beboerne skal beskæftige sig med noget, de altid har drømt om.

- Alle har et personligt projekt, siger Jeppe og fortæller at det kan være at skrive en bog, strikke en hængekøje af plastic, dyrke vilde planter til bier eller lave en køkkenhave.

- Det, man altid har ønsket at gøre i et sabbatår, kommer man ned og gør i mit kollektiv, siger Jeppe.

Interesserede kan læse mere om kollektivet på www.collectivedilijan.com.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede