23. juni 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Institution i to etager kan være på vej: Skal ligge tæt på plejecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Institution i to etager kan være på vej: Skal ligge tæt på plejecenter
Egedal - 07. juni 2021 kl. 06:49
Af Henrik Gregersen

En ny børneinstitution skal - til gavn for både de ældre og børnene - gerne placeres tæt på et nyt plejecenter.

Sådan lyder en af overvejelserne bag en kommende daginstitution, der forventes fremrykket på grund af det stigende børnetal i Egedal Kommune.

Det fremgår af dagsordenen til det kommende møde i familieudvalget.

Administrationen indstiller således til udvalget, efter at have gennemgået en række muligheder og overvejelser, at "den nye daginstitution opføres i to plan,"

Placeringen er tæt på Egedal Station, og er en smule isoleret fra øvrige boligområder, hvorved eventuelle støjgener minimeres. Gennem vejføring og omlægning af parkeringsareal, giver placeringen mulighed for at benytte eksisterende vejadgang fra nord,ligesom placeringen skal ses i sammenhæng med forbedring af stiforbindelse fra Egedal Station og Egedal By Syd, fremgår det af dagsordenen.

arrow Læs også: Egedal på vej mod minimumsnormeringer
Tæt på ældre

Behovet for børnehuset i Egedal By er blevet mere presserende end ventet som konsekvens af det hastigt stigende børnetal i kommunen.

I den seneste budgetaftale var der således afsat 43 millioner kroner til projektet.

"Med de nye beregninger for kapacitetsbehov på dagtilbudsområdet, ses behov for, at etableringen fremrykkes til 2024. Dette forudsætter imidlertid, at beslutning om placering foretages i 2021," hedder det i dagsordenen.

Ligeledes fremgår det at, placeringen af institutionen blandt anet skal spile sammen med etableringen af et nyt plejecenter i Egedal By.

"Erfaringer viser, at ældre borgere og børn kan have stor glæde af hinandens selskab og skabe livskvalitet. En ny daginstitutions nærhed til både Plejecenter Hyrdevænget og Plejecenter Egeparken vil give gode muligheder for, at børnene relativt nemt kan komme på besøg hos de ældre på plejecentrene – og omvendt. De vil kunne lave forskellige aktiviteter sammen – både inde og ude. Ofte vil der være behov for at planlægge aktiviteterne, men brugen af udearealerne vil også give anledning til spontane møder mellem børn og ældre."

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?