21. oktober 2021
Egedals idrætsforeninger placerer kommunen som nummer næstsidst i stor DIF-undersøgelse, der undersøger frivillighed, faciliteter, økonomi og idrætspolitik. Foto: Martin Mathiesen
Egedals idrætsforeninger placerer kommunen som nummer næstsidst i stor DIF-undersøgelse, der undersøger frivillighed, faciliteter, økonomi og idrætspolitik. Foto: Martin Mathiesen
Foto: Martin Mathiesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Idrætsformand om Egedal-bundplacering: Det er stærkt bekymrende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Idrætsformand om Egedal-bundplacering: Det er stærkt bekymrende

Egedals placering i stor DIF-undersøgelse er et udtryk for frustrationerne blandt foreningerne. Det skal tages alvorligt, lyder det fra Paw Marnæs, formand for Egedal Idrætsfællesskab

Egedal - 12. oktober 2021 kl. 11:56
Af Kenneth Tanzer

Nummer 92 ud af 93 kommuner.

Egedal Kommune ligger helt i bund i den nye idræts-undersøgelse, som Danmarks Idrætsforbund netop har foretaget.

Hos Egedal Idrætsfællesskab er formand Paw Marnæs ikke overrasket over Egedals bundplacering.

“Jeg havde naturligvis håbet på et mere positivt resultat, men jeg er ikke overrasket, for placeringen afspejler desværre den virkelighed, som vores idrætsforeninger oplever. De kæmper med reducering af haltid, nedslidte faciliteter og en følelse af ikke at blive hørt. Det kommer samlet set til udtryk i denne undersøgelse,” siger Paw Marnæs, der mener, at Egedal Kommune skal tage placeringen meget alvorligt.

“Det er stærkt bekymrende, at ligge nummer 92 ud af 93 kommuner. Det er en indikation på, at noget er galt, for resultatet giver et retvisende billede. 34 ud af 80 Egedal-foreninger har svaret på undersøgelsen. Det giver en svarprocent på 37 procent, hvilket er den næsthøjeste svarprocent i undersøgelsen, så det skal tages alvorligt,” siger Paw Marnæs til Lokalavisen Egedal.

Det er især i forhold til faciliteter og frivillighed, at foreninger dumper Egedal med en placering som henholdsvis nummer 88 og 82. Paw Marnæs mener også, at de to ting hænger sammen.

“Vi har en masse engagerede frivillige, men de har tydeligvis svære vilkår, for det er svært at tiltrække nye frivillige og dyrke frivilligheden, når faciliteterne ikke er tidssvarende, og når man samtidig råder over for få kvadratmeter. Har man nogle gode og tidssvarende faciliteter, så kommer frivilligheden også. Det er helt sikkert,” siger Paw Marnæs.

arrow Læs også: Efter møde i udvalg: Lokalefordeling på vej til idrætsklubber
Svære vilkår

Hvad skal Egedal Kommune konkret gøre for at sikre en bedre placering ved næste idrætsundersøgelse?

“Man skal ganske enkelt have et højere fokus på faciliteterne. Det er vigtigt, at det nye byråd vil prioritere forholdene. Det er fint, at kommunen har vedtaget en facilitetspolitik, men skal det rykke noget, så skal pengene også følge med til forbedringer af de nuværende kvadratmeter.”

Lokalavisen Egedal forsøger at få en kommentar fra Egedal Kommune.

arrow Nedtur: Egedal rammer bunden i ny idræts-undersøgelse
12. oktober 2021 kl. 11:45 Opdateret: kl. 11:35
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?