14. oktober 2019
Finn Lustrup fra Veksø fastelavnsklub i færd med at bygge vognene op til årets tema, tv-julekalendere. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Finn Lustrup fra Veksø fastelavnsklub i færd med at bygge vognene op til årets tema, tv-julekalendere. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: I regn og slud - skal fastelavnsoptoget ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I regn og slud - skal fastelavnsoptoget ud
Egedal - 11. februar 2019 kl. 05:17
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De saver, banker og hamrer nogle timer hver lørdag fra årsskiftet og helt frem til fastelavn i en lade på Slagtergården i Veksø. Et par håndfulde mænd er i gang med at forberede fastelavnsklubbens traditionsrige optog med fem hestetrukne vogne, som ruller gennem Veksø med fælles tema, levende musik og festligt klædte ryttere i spidsen søndag den 3. marts fra klokken 9 - en tradition, som har eksisteret siden 1910.

- Det bliver et potpourri af tv-julekalendere i år, og en del af dem er voksenjulekalendere. Vi skal blandt andet have en pølsevogn med i optoget. Den er fra »Jul på Vesterbro«, og det er Stewarts Foderbræt, som enspænderen skal køre rundt med, fortæller Finn Lustrup fra Veksø Fastelavnsklub.

På vognenes sider vil man blandt andet kunne se Gertrud og Oluf Sands hus fra De Nattergales legendariske »The Julekalender«, proppet med julepynt, Pyrus og Rigsarkivet i »Alletiders nisse« samt Magnus Tagmus i tagrenden fra »Kender du Decembervej?«.

- Det passer med, at vi kører frem og tilbage gennem byen, og så vil folk få set begge sider af vognene, forklarer Poul Neumeyer, formand for fastelavnsklubben, og som har været med i 45 år.

Et andet sted i byen er en gruppe ved at bygge klovnevognen, som er hemmelig frem til dagen og har muntre henvisninger til begivenheder fra det seneste år.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag den 11. februar.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede