14. april 2021
Her ses Søren Benthin i helikopteren inden styrtet sammen med piloten, der ikke overlevede.
gallery icon

Se billedserie

Her ses Søren Benthin i helikopteren inden styrtet sammen med piloten, der ikke overlevede.
Foto: Jens Frisk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hypnose ændrede Sørens hverdag efter helikopterstyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hypnose ændrede Sørens hverdag efter helikopterstyrt
Opdateret 28. februar 2011 kl. 13:23
Egedal - 26. februar 2011 kl. 04:00
Af Malene Koops Grønborg
Veksø: - Da jeg vågnede, kunne jeg se en tåget skikkelse, der blev ved med at spørge: Søren, Søren, er du vågen? Hvor er jeg?, svarede jeg. - Du er på Rigshospitalet. Du er styrtet ned med en helikopter, og er kommet alvorligt til skade. Du har blandt andet brækket ryggen, hørte jeg. Og så tudede jeg som pisket. Jeg så mig selv i en kørestol, fortæller Søren Benthin til Frederiksborg Amts Avis.
arrow Læs også: Livet efter helikopterstyrt

Den 27. september 2008 styrtede Søren Benthin fra Veksø ned med en helikopter under filmoptagelser til en hjemmeværnsøvelse, som han filmede for Beredskabsstyrelsens mediecenter. Piloten og Søren var de eneste to i helikopteren, der styrtede ned i en græsplæne fra 75 meters højde. Søren blev livsfarligt kvæstet, og piloten overlevede ikke styrtet.

Søren blev efter ulykken indlagt på Rigshospitaltes Traumecenter, hvor han lå i koma fire dage efter ulykken. Lægerne kæmpede for hans liv, og han har senere fået at vide, at flere af dem ikke turde tro på, at han ville overleve.

Men efter genoptræning kom Søren Benthin stærkt tilbage til en forholdsvis almindelig hverdag.

Der var dog én ting, der generede ham. Efter ulykken skulle han have kateter, og kunne ikke føle trang til at skulle på toilet.

- Da jeg kom hjem, havde jeg katetre med mig overalt. Hvis jeg mistede dem, kunne jeg jo ikke komme på toilet! Det red mig som en mare, fortæller han.

Søren Benthin fortalte om sit problem på internet-sider, og pludselig en dag skrev Keld Poulsen til ham. Keld Poulsen er certificeret hypnotisør og hypnoterapeut med lokal praksis i Veksø, Egedal Coaching, og han tilbød at forsøge at hjælpe Søren Benthin.

Efter to hypnose-samtaler hos Keld Poulsen senest i juni 2009, var der noget, der begyndte at ændre sig hos Søren Benthin.

- Pludselig fyldte det med mine katetre ikke så meget længere, jeg begyndte at mærke lidt tisse-trang, og kunne komme på toilet selv, hvorefter jeg så kunne "tømme" resten med katetret, fortæller Søren Benthin.

Den 20. september 2009 brugte Søren kateter for sidste gang. Han fik løbende tisse-trangen helt tilbage, og har i dag slet ingen problemer på den front.

- Jeg tror, det skyldes at Keld Poulsen flyttede nogle mentale barrierer, så jeg fik lært at slappe af omkring min situation. Og så kom det lidt af sig selv. Men faktisk er jeg fuldstændig ligeglad med, hvad han gjorde - for det virkede, smiler Søren Benthin.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag.
arrow Søren Benthin ovenpå igen efter flystyrt
10. marts 2011 kl. 07:00 Opdateret: kl. 16:11
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?