6. december 2019
Pias Shetlands Sheepdog Zanto har en for kort sene på sit højre bagben, men massage hjælper. Foto: Privat
gallery icon

Se billedserie

Pias Shetlands Sheepdog Zanto har en for kort sene på sit højre bagben, men massage hjælper. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hundeejer: - Massage har holdt mine dyr i live

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hundeejer: - Massage har holdt mine dyr i live
Egedal - 24. juli 2019 kl. 05:36
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Camilla Christensen fra Rødovre er ovenud tilfreds med dyrlægeeksamineret hundemassør Rikke Melton Agers behandling af hendes dyr i Snuderummet hos Glade Snuder i Ølstykke.

arrow Læs også: Hunde kan også få massage

- Hun har sørget for, at mine dyr er i live. Jeg har takket hende så mange gange, siger Camilla Christensen.

Hun mødte Rikke Melton Ager for første gang i en hundebutik i Rødovre for cirka fire år siden og begyndte at gå til massage hos hende med sin nu 12 år gamle schæfer Kahlua, der har spondilose og slidgigt i ryggen.

- Hun bevægede sig meget stift og slæbte det ene bagben hen ad jorden på grund af smerter, fortæller Camilla, der med det samme kunne se, at Kahlua kunne have glæde af Rikkes massage.

- Hun faldt i søvn med det samme, og jeg er meget god til at læse min hund, så jeg kunne se på hendes reaktion, at det her var godt, fortæller hun, og selv om Kahlua er blevet endnu ældre, så går det stadig godt og hun er blevet en gladere hund.

- Hun er ret fræk og glad og vil gerne med ud at gå lange ture. Hun har meget bedre bevægelse, siger Camilla.

I starten kom hun med Kahlua hver 6. uge, men nu er det hver 14. dag, og hun er så heldig, at hendes forsikring dækker det.

- Massage er livsforlængende for hende, mener hun.

Det har det også været for hendes anden nu fire år gamle, sorte schæfer Bølle, der er født med hoftedysplasi i svær grad på begge sider.

- Jeg spurgte Rikke, om hun kunne hjælpe hende til bevægelighed i sener og led, så hun ikke har ondt, forklarer Camilla. Udover massagen har hun trænet med Bølle for at få bygget flere muskler på, men hun kan se, at Bølle går lidt mærkeligt på højre bagben, hvis hun ikke får massage oveni.

- Det har gjort, at Bølle ikke er blevet aflivet, for hun var tæt på at blive aflivet, da hun var seks måneder, siger hun.

Pia Sørensen fra Ølstykke har også gode erfaringer med Rikke Melton Agers massage af hendes nu næsten 10 år gamle Shetlands Sheepdog Zanto i cirka tre et halvt år.

- Helt fra fødslen har han haft en for kort sene på sit højre bagben, og det giver nogen skavanker, forklarer Pia.

Så da hun så, at Rikke søgte efter prøvehunde, meldte hun Zanto til, og han blev valgt.

- I starten kom hun hos os, mens hun var under uddannelse og skulle øve sig, og så er vi ellers blevet hængende, fordi vi kan se, det virker, siger hun.

- Hun laver ganganalyse inden, så vi kan se, hvordan han går, og når hun er færdig, laver hun en analyse til, så vi kan sammenligne. Han vrikker meget med bagpartiet fordi han har ondt og spændinger inden, men vi kan se bagefter, at hun har fået løsnet godt op, for der kan han gå mere flydende, siger Pia.

grafik køb billede