30. maj 2020
Billede
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hør feltpræstens barske fortælling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hør feltpræstens barske fortælling
Egedal - 02. december 2019 kl. 06:35
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag den 3. december klokken 19-21 holder feltpræst Victor Greve foredrag på Rytterskolen i Ganløse, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Victor Greve er feltpræst ved hæren med udsendelser i nogle af verdens farligste brændpunkter.

Ud fra personlige oplevelser og erfaringer med krigens dilemmaer fortæller han levende om sine udfordringer fra kampzonen samt den vanskelige hjemkomst, hvor han kom i orkanens øje, da han skulle have deltaget aktivt i krig og stod til livstid fængsel

Foredraget tager udgangspunkt i de menneskelige konsekvenser, valg og udfordringer der ligger i at være i en krigszone. At være sjælesorger for soldaterne og sende døde danske soldater hjem i kister til deres elskede i Danmark. Den svære hjemkomst, hvor han pludseligt stod alene med en sigtelse på livstid.

Han kommer ind på de store spørgsmål i livet: Hvad er meningen med livet? Hvorfor træffer man de valg, man gør? Hvad er et menneskeliv værd? At føle sig alene i verden? At miste alt mod, håb og tro. At være tro mod sig selv, når livet ser mest håbløst ud.

Hør Victor fortælle råt for usødet den helt unikke og sandfærdige beretning om konsekvenserne for hans valg, både i krigen og ved hjemkomsten, hvor hans sag gik sin gang i de danske medier i over et halvt år, før der endelig kom en afgørelse - eller gjorde der?

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?