26. februar 2021
Den officielle indvielse var aflyst på grund af Corona, men planudvalgsformand Ib Sørensen (S) og borgmester Karsten Søndergaard (V) markerede mandag åbningen med et fælles kig på de nye parkeringsfaciliteter. Foto: Egedal Kommune
Den officielle indvielse var aflyst på grund af Corona, men planudvalgsformand Ib Sørensen (S) og borgmester Karsten Søndergaard (V) markerede mandag åbningen med et fælles kig på de nye parkeringsfaciliteter. Foto: Egedal Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her kan 280 biler holde ganske gratis så længe de vil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her kan 280 biler holde ganske gratis så længe de vil
Egedal - 09. december 2020 kl. 10:34

Fra tirsdag morgen kunne op til 280 biler parkere ganske gratis og lige så længe, de vil, i det nye parkeringshus ved siden af Føtex i Ølstykke tæt på både rådhus, sundhedscenter, Egedal Station og den nye bydel Egedal By.

Den officielle indvielse er aflyst på grund af Corona, men mandag eftermiddag åbnede Egedal Kommunes borgmester Karsten Søndergaard (V) og planudvalgsformand Ib Sørensen (S) det nye parkeringshus i Egedal By med glæde.

- Det er fantastisk, at vi nu har et parkeringshus i Egedal. Hermed er parkeringshuset officielt åbent. Parkeringshuset kan bruges af alle. Det er et offentligt parkeringshus, som er gratis. Det kan bruges af pendlere, som skal videre med toget, borgere, som bor i området og af medarbejder eller besøgende på Egedal Rådhus og Sundhedscenter, sagde Karsten Søndergaard ifølge en pressemeddelelse fra kommunen om åbningen af parkeringshuset, der foreløbig er på fire etager, men kan udbygges til syv.

- Det er et åbent og transparent parkeringshus. Det er i sin arkitektur godt gennemtænkt og er bygningsmæssigt et godt kvalitetsbyggeri. Jeg glæder mig til at se planter vokse op af facaden helt op til de syv etager, konstaterede Ib Sørensen ved samme lejlighed.

Parkeringshuset erstatter midlertidige parkeringspladser langs togbanen, og er en del af visionen om den tætte by tæt på det grønne med åbne områder uden biler på strøg og gader. Så derfor er det kun første etape af i alt tre parkeringshuse i stationsområdet.

»Parkeringshuset kan udbygges i takt med, at stationsområdet udbygges. Fuldt udbygget vil det rumme 600 p-pladser på syv etager.«, oplyser kommunen.

Adgang til det nye parkeringshus i bil være via Dam Holme. Når man har parkeret sin bil eller skal tilbage til sin bil fra stationen eller Egedal Rådhus og Sundhedscenter, kan man gå ad en flisebelagt sti til parkeringspladsen og fortove langs Føtex. Der bliver opsat skilte ved Dam Holme, der viser vej, fremgår det.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?