12. april 2021
Vores mål er at få taget en beslutning på et oplyst grundlag. Det kan godt være det er den samme beslutning, man når frem til, lyder det fra  Johan Hahn (tv.) og Nicolai Sørensen. Foto: fdue.
Vores mål er at få taget en beslutning på et oplyst grundlag. Det kan godt være det er den samme beslutning, man når frem til, lyder det fra Johan Hahn (tv.) og Nicolai Sørensen. Foto: fdue.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Har meldt Toftehøj-beslutning til Ankestyrelsen: 'Beslutninger bør træffes på et oplyst grundlag'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har meldt Toftehøj-beslutning til Ankestyrelsen: 'Beslutninger bør træffes på et oplyst grundlag'

På trods af at rapport har afvist kritik, vil to Ølstykke-borgere ikke opgive kampen om lukningen af Toftehøjskolen

Egedal - 01. april 2021 kl. 06:25
Af Finn Due Larsen

Politikerne har besluttet sig. Et stort flertal i byrådet gav, som omtalt i Lokalavisen i sidste uge, på sit seneste møde grønt lys til at gå i gang med planerne om at omdanne Toftehøjskole-grunden til boliger og fællesarealer.

arrow Læs også: Åben krig mellem politikere efter Toftehøj-rapport

Det skete efter en rapport fra revisionsfirmaet PWC har konkluderet, at der nok var fejl i beregningerne forud for beslutningen om at lukke Toftehøjskolen og renovere Søhøjskolen, men at fejlene ikke "vurderes at have nogen betydning for den daværende beslutning", som det var formuleret.

I rapporten blev der påpeget fejl i størrelsesordenen 14 millioner kroner.

Men hvis nogen tror, at byråds-beslutningen og rapporten er lig med afslutningen på en længere strid om lukningen af Toftehøjskolen, kan de godt tro om igen. I hvert fald hvis det står til Johan Hahn og Nicolai Sørensen.

Ankestyrelsen

De to Ølstykke-borgere, der tidligere har haft børn på den nu lukkede skole, var årsag til at kommunen fik udarbejdet en rapport, da de mente at have fundet flere fejl. Men krigen mod kommunen fortsætter.

For de to er ikke tilfredse med PWC-rapporten og den politiske proces omkring den, så nu er de gået videre med en klage til Ankestyrelsen.

Adspurgt om, hvad de håber at opnå med klagen, nu hvor byrådet har truffet beslutning om skolegrunden, lyder svaret:

"Vores mål er at få taget en beslutning på et oplyst grundlag. Det kan godt være det er den samme beslutning, man når frem til. Men det er ikke nødvendigvis målet at få ændret beslutningen", siger Johan Hahn, og fortsætter:

"Det handler om at sikre, at alle økonomiske effekter er regnet ind i beslutnings-grundlaget. Det bør vi som borgere kunne stole på."

Ikke solgt endnu

I klagen til Ankestyrelsen gentager de to fædre deres kritik af beslutningen i byrådet i oktober 2018 om lukningen af skolen, som de mener blev truffet ud fra forkerte beregninger. Samtidig kritiserer de PWC-rapporten for at være "mangelfuld og subjektiv", og de finder det problematisk, at kommunen har valgt sit eget revisionsfirma.

Nicolai Sørensen og Johan Hahn mener, at det reelle tal, der er regnet forkert, er 60 millioner kroner.

En klage til Ankestyrelsen kan tage lang tid, op til otte måneder, men de to har anmodet om at få fremskyndet sagen, så den behandles som en hastesag.

De to har lagt stor grundighed i deres klager, med mange og meget omfattende bilag om sagen. De to borgeres vedholdenhed har vakt en del opsigt, og prædikatet "stædige" er de vant til.

Det samme gælder spørgsmålet om de overhovedet kan ændre på noget, når nu byrådet har truffet en beslutning.

Men som nævnt fremhæver de, at det ikke nødvendigvis er målet at få ændret beslutningen.

Handler om tillid

"Ejendommen er jo ikke solgt endnu", siger Johan Hahn, der fortsætter:

"Det handler om at vi som borgere kan have tillid til administrationen. Det er et helt grundlæggende problem, som vi gerne vil have afdækket."

De to har som nævnt begge haft børn på Toftehøjskolen og har også været involveret i et projekt om en privatskole i Ølstykke. Et projekt, der som tidligere omtalt kuldsejlede.

Men de afviser begge, at deres kamp mod kommunen handler om "sure rønnebær" i forhold til dén historik:

"Jeg så nogle papirer om salget af skolen da jeg sad i skolebestyrelsen. Det var der jeg blev opmærksom på nogle ting, der ikke var i orden, og det var derfor jeg gik ind i det. Ikke af nogle andre grunde", siger Nicolai Sørensen.

arrow Efter lang debat: Grønt lys for at omdanne Toftehøjskole-grunden
25. marts 2021 kl. 05:00 Opdateret: kl. 20:43
arrow Partier kritiserer proces og udmelding om skolelukning
03. marts 2021 kl. 12:19 Opdateret: kl. 12:19
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?