20. september 2018
I Ledøje er der glæde over, at planerne om et graveområde i Ledøje Nord er taget ud af Råstofplan 2016. Foto: Annemette Jensen
I Ledøje er der glæde over, at planerne om et graveområde i Ledøje Nord er taget ud af Råstofplan 2016. Foto: Annemette Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grusgrav droppet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grusgrav droppet
Opdateret 02. december 2016 kl. 11:13
Egedal - 01. december 2016 kl. 05:29
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Region Hovedstadens administration har besluttet at droppe et nyt graveområde i Ledøje Nord i den kommende Råstofplan 2016. Det fremgår af en orienteringssag med status for Råstofplan 2016, som tirsdag blev fremlagt for Region Hovedstadens Miljø- og Trafikudvalg.

- Man udtager det område, der hedder Ledøje Nord. Det er fuldstændig fjernet på grund af høringssvar, og det ligger i forvejen en smule problematisk, så det bliver reduceret så meget, at det ikke giver nogen mening, siger formanden for udvalget Jens Mandrup (SF).

Til gengæld fastholder administrationen et nyt graveområde i Ledøje Vest, men forudsætningerne er, at der tages hensyn til fortidsminder, støvbekæmpelse og at trafikken føres uden om Ledøje By. Desuden reduceres området mod syd på grund af hensyn til paragraf 3 natur, campingplads, Nybøllevej og en begrænset ressource.

Formanden for Ledøje Bylaug Bjørn Weitemeyer synes, det er meget positivt, at området ved Ledøje Nord bliver taget ud af Råstofplan 2016.

- Vi er rigtigt tilfredse med, at man har taget det seriøst og vurderet det sådan, at hele område nord er taget ud af planen, siger Bjørn Weitemeyer. Til gengæld er bylauget ked af, at området i Ledøje Vest stadig er med i planen.

- Vi er ærgerlige over, at den sidste rest stadig eksisterer, men der er jo stadig mulighed for høring, så vi må slå koldt vand i blodet, til den kommer ud og tage den til den tid, siger formanden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk