11. maj 2021
Det giver god mening at slå grøftekanterne, hvis man vil have flere planter og flere insekter til at trives. Foto: Egedal Kommune
Det giver god mening at slå grøftekanterne, hvis man vil have flere planter og flere insekter til at trives. Foto: Egedal Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grøfter slås for at give plads flere planter og insekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grøfter slås for at give plads flere planter og insekter
Egedal - 04. maj 2021 kl. 09:13

Når man frem til den 15. maj kan se maskiner slå grøftekanterne i Egedal Kommune, så giver det god mening i forhold til kommunens projekt »Vild med Egedal«.

Tidlig slåning hjolder nemlig græs og brændenælder nede, så flere arter får en chance, og det er bedre for biodiversiteten end helt at lade være, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Vi har jo gang i projektet Vild Med Egedal, hvor vi arbejder på at fremme biodiversiteten på mange områder. Derfor kan det godt ske, at nogle borgere vil synes, at det virker mærkeligt, at vi nu slår grøftekanterne, men vi har en god grund. For med en tidlig slåning giver vi plads til urter og blomster, der ellers vil blive kvalt af græs og brændenælder, der lægger hurtigst fra start om foråret, forklarer formand for Teknik- og Miljøudvalget Bo Vesh (V) i den.

Derfor er græsslåningen i år rykket tre uger frem , så flere forskellige planter vil blomstre på flere forskellige tidspunkter og dermed give flere forskellige levesteder til flere slags insekter.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?