23. januar 2019
I årevis er Egedal Kommune blevet kritiseret for grødeskæringen i Værebro Å, og nu er den udliciteret til et privat firma. Foto: Allan Nørregaard
I årevis er Egedal Kommune blevet kritiseret for grødeskæringen i Værebro Å, og nu er den udliciteret til et privat firma. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grøde i åen skal mejes væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grøde i åen skal mejes væk
Opdateret 08. juni 2018 kl. 11:27
Egedal - 08. juni 2018 kl. 09:51
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Egedal Kommune har nu udliciteret opgaven med at skære grøde og sikre gennemstrømning i Værebro Å til et privat firma, der skærer grøde på en anden måde end Materielgården hidtil har gjort.

»Hidtil har Materielgården foretaget grødeskæringen fra båden »Å Marie« med påmonterede klippere, der skærer vandplanterne ned, men fra i år og frem til 2022 har det private firma WP Værktøj/Vandpleje vundet udbuddet og overtaget opgaven.«, står der i en pressemeddelelse fra kommunen, der i årevis er bleve kritiseret for manglende grødeskæring i Værebro Å.

Grødeskæringen af Værebro Å vil fortsat følge vandløbsregulativet og medføre tre årlige grødeskæringer med start midt i juni, men metoden er altså anderledes.

»Fremover vil en gravemaskine køre langs åbredden og foretage grødeskæringen med en såkaldt »mejekurv«, der skærer grøden i vandet. Metoden er mere pladskrævende langs åen, fordi der skal være et bælte til gravmaskinen på op til otte meter, men den er mindst lige så effektiv som den »gamle« metode fra båden. Med den nye metode bliver grøden ikke længere samlet op fra båden i store bunker, men løbende lagt langs åen, hvor lodsejerne selv skal fjerne eller pløje grøden ned i jorden.«, oplyser kommunen.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi nu har udliciteret opgaven til et privat firma, der benytter en anden grødeskære-metode. Om den er mere virkningsfuld end hidtil og sikrer mere gennemstrømning i åen og dermed i højere grad modvirker oversvømmelser, ved vi ikke endnu, men det vil da bestemt være et plus, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Bo Vesth (V).

Den nye udliciterede grødeskæring koster Egedal Kommune 150.000 kroner mere året end den hidtidige ordning, der havde et budget på 300.000 kroner. Udgifterne bliver fordelt mellem de fire involverede kommuner Egedal, Frederikssund, Ballerup og Roskilde, men Egedal Kommune, der har den længste åstrækning, har en andel på 60 procent.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk