11. maj 2021
Egedal Kommune kom godt igennem 2020 på trods af Corona. Foto: Allan Nørregaard
Egedal Kommune kom godt igennem 2020 på trods af Corona. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godt regnskab efter vanskeligt år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godt regnskab efter vanskeligt år
Egedal - 29. april 2021 kl. 13:51

Selv om 2020 blev præget af Covid-19, så kan Egedal Byråd glæde sig over et godt regnskab, der lever op til de fire »hjørneflag« i byrådets økonomiske politik.

Overskuddet på driften blev på 166 millioner kroner og driftsoverskuddet er knap 20 millioner bedre end forudsat i budgettet, konstaterer kommunen i en pressemeddelelse.

Serviceudgifterne endte 25 millioner over det oprindelige budget på grund af corona, men i forhold til det korrigerede budget er udgifterne i regnskabet tre millioner kroner lavere.

Anlægsudgifterne endte 11 millioner over budgettet, men det skal ses i lyset af fremrykkede investeringer som et led i coronaindsatsen.

Driftsoverskuddet er forbedret med 19 millioner forhold til budgettet og er 28 millioner over mindstekravet.

»Det skyldes blandt andet, at ledigheden ikke er steget helt så meget, som man kunne have frygtet, og som vi blev kompenseret for.«, skriver kommunen.

Endelig steg kassebeholdningen fra 414 millioner til 558 millioner - særligt på grund af salgsindtægter og det højere driftsoverskud.

- Jeg kan stolt konstatere, at regnskabet viser, at vi i Egedal Kommune, i sammenligning med andre kommuner, har været rigtige dygtige til at opretholde vores normale drift på trods af nedlukninger og gradvise genåbninger. Det har været ambitionen hele vejen igennem, således at borgerne i Egedal Kommune mindst muligt har mærket til konsekvenserne af COVID-19, i forhold til den service vi har ydet under de særlige forhold, siger Egedals borgmester Karsten Søndergaard (V) i pressemeddelelsen.

- Jeg er glad for, at regnskabet viser, at vi kom godt gennem 2020, som har været et ekstraordinært vanskeligt og uforudsigeligt år. De økonomiske måltal viser samlet set et solidt resultat , som vedrører driftsbalance, kassebeholdning, serviceudgifter samt anlægsramme. Det betyder, at fundamentet er på plads for en god udvikling af Egedal i de kommende år, det glæder mig, siger Karsten Søndergaard.

At det også glæder resten af byrådet fremgik af de glade kommentarer, regnskabet fik med på vejen, inden det blev godkendt.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?