10. april 2021
Borgmester Karsten Søndergaard (V) er glad og lettet over, at Frederikssundsmotorvejen er med i regeringens udspil til en ny infrastruktur. Foto: Egedal Kommune
Borgmester Karsten Søndergaard (V) er glad og lettet over, at Frederikssundsmotorvejen er med i regeringens udspil til en ny infrastruktur. Foto: Egedal Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Glad og lettet borgmester om motorvej: - Det får en kæmpebetydning i al fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glad og lettet borgmester om motorvej: - Det får en kæmpebetydning i al fremtid
Egedal - 08. april 2021 kl. 13:47
Af Annemette Ross Jensen

Regeringens pressemøde om sit udspil »Danmark fremad - Infrastrukturplan 2035« med Frederikssundsmotorvejens 3. etape fra Tværvej til Frederikssund øverst på listen over »Veje, der binder landet sammen«, blev en god oplevelse for Egedals borgmester Karsten Søndergaard (V).

- Jeg er glad og faktisk også lettet. Det var faktisk en forløsning at høre transportministeren nævne ordet Frederikssundsmotorvejen, siger Karsten Søndergaard, der så pressemødet sammen med sin partifælle og borgmesterkollega i Frederikssund John Schmidt Andersen.

- Det har vi ventet på i mange år, og selv om jeg havde håbet, at det kom med, så har man hele tiden haft tvivlen, men det gjorde det, fastslår borgmesteren.

Han peger på, at der er gået 12 år, siden anlægsloven blev vedtaget, men at ønsket om en motorvej er meget ældre og går op til 60 år tilbage.

- Jeg tror, de færreste kan forestille sig, hvad det får at betydning for borgere og erhverv i Egedal Kommune og længere nordpå, men hvis jeg bare tager Egedal, så vil det få en kæmpebetydning i al fremtid for udviklingen af kommunen både for boliger og erhverv, siger han.

Han tør dog ikke spå, om hvornår det bliver muligt at køre på motorvej hele vejen fra Smørum til Frederikssund.

- Nej, det, der er malurten, er, at der stadig ikke er en tidsplan, og vi mangler jo også en aftale, siger han med adresse til, at regeringen nu skal forhandle med de øvrige partier om udspillet. Men han tror på mulighederne for at få motorvejen til Frederikssund med.

- Den er jo med i den nuværende plan,og var også med i den forrige plan, som den borgerlige regering lagde frem, så jeg tror da på, at der er et massivt flertal, men jeg glæder mig til, transportministeren stikker en spade i jorden, siger han.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?