19. april 2019
Hanne Schou læser med 11-årige Marius, og de kan begge to mærke, at han er blevet bedre til at læse. Foto: Flemming Kirstein
gallery icon

Se billedserie

Hanne Schou læser med 11-årige Marius, og de kan begge to mærke, at han er blevet bedre til at læse. Foto: Flemming Kirstein
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frivillige fik børn til at læse bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frivillige fik børn til at læse bedre
Egedal - 10. oktober 2018 kl. 05:25
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frivillige kan være med til at knække læsekoden og gøre børn med læsevanskeligheder til berdre læsere. Det er konklusionen i udviklingsprojektet »Læseløft for de 10-13-årige med frivillige i skoler og biblioteker« - også kaldet Stjernelæser - som bibliotekerne i Egedal, Frederikssund og Herlev har deltaget i.

I Egedal har 15 frivillige og 15 børn deltaget i Stjernelæser. Børnebibliotekar Ellen Qvistgaard oplyser, at børnene blev udvalgt i samarbejde med kommunens læsevejledere og læsekonsulent, og de var ikke ordblinde, men havde af forskellige grunde udfordringer med læsning.

De frivillige har læst med børnene på biblioteket en-to gange om ugen som læsetræning - ikke undervisning - og de fleste børn har fået forbedret deres læsefærdigheder målbart på blandt andet lixtallet, der viser en teksts sværhedsgrad.

- Det har helt klart været en fordel, at lade frivillige give læsetræning, siger Ellen Qvistgaard, der også kan se, at nogle af børnene har fået mere lyst til at læse.

- Vi har set at flere børns interesse for at komme på biblioteket er steget, siger bibliotekaren til Frederiksborg Amts Avis.

Initiativtageren til projekt Stjernelæser er Hanne Marie Knudsen fra det private konsulentfirma Knudsen Syd i Silkeborg. Ideen har hun fået fra Holland, der er længere fremme og har gode erfaringer med at involvere frivillige i læsning, og hun mener, at der ligger meget potentiale i at involvere frivillige i at læse med børn - også i skoletiden.

- De fleste lærere synes, det er en kærkommen gave, siger hun.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag den 10. oktober.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede