24. maj 2019
Komponenterne er velkendte. Det er måden, de er sat sammen på og integreret i huset, som er nyskabende. Foto: Thomas Brolyng Steen
Komponenterne er velkendte. Det er måden, de er sat sammen på og integreret i huset, som er nyskabende. Foto: Thomas Brolyng Steen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsøg med solenergi indbygget i selve taget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsøg med solenergi indbygget i selve taget
Egedal - 16. december 2018 kl. 05:34
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et rækkehus i Stenløse-Ølstykke Boligforening er prøvebolig for et forsøg, der kombinerer solceller og solfangere integreret i selve taget, og ifølge en pressemeddelelse fra KAB kan beboerne kan se frem til at spare på energiregningen med »Det intelligente tag«, som det kaldes.

- Taget fungerer som tag og er samtidig husets eneste energikilde. Det indeholder både solceller, som producerer strøm, og solfangere, der producerer varmt vand til opvarmning. Alle komponenterne er velkendte. Det er måden, de er sat sammen på og integreret i huset, som er nyskabende, forklarer Steen Gravenslund Olesen, der er projektleder i Cowi, og teknisk rådgiver tilknyttet sagen.

Af pressemeddelelsen fremgår, at Stenløse-Ølstykke Boligforening blev involveret i projektet, fordi en af selskabets boligafdelinger - Stengården afd. 8 - stod overfor at skulle skifte både det gamle eternittag og gasfyr indenfor en overskuelig årrække.

- Vi fik tilbud om at deltage i det her forsøg, og jeg tænkte, hvorfor ikke gå et skridt videre og fremtidssikre vores boliger?, siger boligforeningens formand Bjørli Denbak i pressemeddlelelsen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede