28. juli 2021
Forældre til børn, der hos Egedal Musik- og Kulturskole har modtaget online-holdundervisning kan efter alt at dømme se frem til en økonomisk håndsrækning. Arkivfoto: Kenneth Tanzer
Forældre til børn, der hos Egedal Musik- og Kulturskole har modtaget online-holdundervisning kan efter alt at dømme se frem til en økonomisk håndsrækning. Arkivfoto: Kenneth Tanzer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forældre får penge tilbage fra corona-nedlukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre får penge tilbage fra corona-nedlukning

Den digitale hold-undervisning hos Egedal Musik- og Kulturskole har under corona-nedlukningen haft så svære vilkår, at forældrene kan se frem til en tilbagebetaling

Egedal - 21. juni 2021 kl. 10:43
Af Kenneth Tanzer

Der er penge på vej til de forældre, hvis børn har modtaget hold-undervisning hos Egedal Musik- og Kulturskole under den seneste corona-nedlukning.

På sit seneste møde har kommunens Kultur- og Erhvervsudvalg givet grønt lys til en refusion af brugerbetalingen for den allerede betalte hold-undervisning.

Den endelige godkendelse skal dog først gives af byrådet, der i morgen aften har sagen på dagsordenen.

"Når vi ikke har givet den service og kvalitet i en bestemt undervisningsform, så skal forældrene betales tilbage. Derfor har vi valgt at følge indstillingen om en refusion, og så må vi fremadrettet holde øje med økonomien, så der ikke kommer et hul i musikskolens kasse ," siger Charlotte Haagendrup (C), formand for Kultur- og Erhvervsudvalget.

Ifølge Kulturministeriet, så har Egedal Kommune ikke pligt til at tilbagebetale opkrævningerne, men Charlotte Haagendrup mener, at signalværdien er vigtig.

"Hvis vi har nogle kunder, som er ærgerlige eller utilfredse over en varer eller et forløb, så skal vi også være imødekommende, så de vender tilbage," siger udvalgsformanden til Lokalavisen Egedal.

74.667 kr. tilbage

Frem til tirsdag den 20. april 2021 har Egedal Musik- og Kulturskole fjernundervist i fjorten uger/fjorten gange i sæsonen 20/21. Den samlede gennemsnitlige indtægt for al undervisning i fjorten uger er 863.716 kr., og den samlede gennemsnitlige indtægt for betalingsholdene i fjorten uger udgør 74.667 kroner af de i alt 863.716 kroner

Det er på hold som børnemusical, billedkunst, rytmik, filmskole og kor, at forældrene kan se frem til en tilbagebetaling, og skoleleder Mikkel Benn erkender, at holdfagene har haft svære vilkår.

"Vi har ikke aflyst noget under nedlukningen - kun hvis en lærer har været syg, og vi ikke har fået en vikar ind. Ellers har alt været gennemført. Vi har været i næsten fuld drift med digitale tilbud under corona-nedlukningen fra den 9. december, primært solofag, og fra den 18. januar 2021 har vi været i fuld drift med alle tilbud, men teknologien har gjort den digitale holdundervisning vanskelig. Soloundervisning og workshops kan fungere online, men holdfagene er svære, fordi teknologien ikke tillader at man eksempelvis synger sammen samtidig. Der er en tidsforskydning, som gør det svært," siger Mikkel Benn.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?