17. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flertal for 50+ boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal for 50+ boliger
Egedal - 27. februar 2016 kl. 06:07
Af Annemette Ross Jensen

Egedal Byråd havde onsdag en længere debat før et flertal på 12 bestående af S, K, SF og DF gav Stenløse-Ølstykke Boligforenings afdeling Halkærgård på Drosselvej i Stenløse lov til at give ansøgere over 50 år fortrinsret til de 18 familieboliger i afdelingen. Imod stemte otte fra V og R, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Halkærgård søgte om lov til tilgodese ansøgere over 50 med begrundelse i, at boligerne er velegnede til ældre, og afdelingen ønsker at fastholde den nuværende beboersammensætning, der primært består af beboere over 50 år. Desuden synes foreningen ikke, at udearealerne er velegnede til familier med børn

Det er kommunens administration enig i, og det samme var et flertal i på tre (K og S), da sagen var oppe i Planudvalget. Imod stemte V, som begærede sagen i byrådet. Ole Hovøre (V) pegede blandt andet på, at det er forbudt at diskriminere på grund af blandt andet alder og at alderssammensætningen i afdelingen netop vil stige, hvis man indfører det.

- Det er helt galt at indføre det her. De kan kun være, fordi vi har nok i os selv, og vi vil styre, hvem der skal ind her, og det skal være nogen, der ligner os selv, sagde Ole Hovøre i et af sine indlæg.

Formanden for Planudvalget Ib Sørensen (S) fandt, at sagen var »blæst op« til en principsag imod almene boliger og pegede på, at der er lignende eksempler på, at boligforeninger ønsker at styre alderssammensætningen og at sågar kommunen selv har stillet krav om seniorbofællesskab.

- Og anvisningsretten på 25 procent af boligerne bliver jo ikke taget fra os, fastslog han, mens Anne Mie Højsted Johansen (S) bemærkede, at flygtninge også kan være over 50.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?