21. oktober 2021
Babyerne står i kø, og flere pavilloner skal løse det akutte behov for pasningspladser. Foto: Jens Wollesen
Babyerne står i kø, og flere pavilloner skal løse det akutte behov for pasningspladser. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere pasningspavilloner på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Flere pasningspavilloner på vej
Egedal - 25. september 2021 kl. 04:51
Af Annemette Ross Jensen

Et flertal i Økonomiudvalget er klar til at købe flere pavilloner til at løse de akutte problemer med at finde pasningspladser nok til det stigende antal nyfødte og nytilflyttede i Smørum, Ølstykke og Stenløse.

I Familieudvalget sagde et flertal nej til at indkøbe to daginstitutionsbusser som en del af løsningen, og foreslog pavilloner i stedet for, og da sagen kom i Økonomiudvalget stillede borgmester Karsten Søndergaard (V) et ændringsforslag til erstatning for Familieudvalgets indstilling.

- Efter Familieudvalgsmødet havde administrationen fået til opgave at regne på tallene, som blev forelagt på mødet, og det var på baggrund af det, jeg stillede ændringsforslaget, siger borgmesteren, der for overskuelighedens skyld samlede ændringerne og det, der allerede var indstillet af Familieudvalget, i ét samlet forslag.

Samtidig blev der sat navn på Junglen og Degnebakken til placering af pavilloner.

- Det er der, hvor administrationen har fundet ud af, at der er de bedste muligheder, siger borgmesteren.

Udover de 6,6 millioner til midlertidige pavilloner til tre grupper ved Sødalen ved Balsmoseskolen i Smørum, vil flertallet nu også bruge cirka seks millioner på at købe pavilloner til tre børnegrupper i tilknytning til Junglen. Desuden skal der bruges en halv million på en at planlægge en kommende ny institution i Smørum, som bliver fremlagt i en særskilt sag.

I Stenløse vil flertallet bruge anslået 6,3 milioner på at købe pavilloner til tre børnegrupper i tilknytning til Degnebakken.

I Ølstykke skal Troldehøj omdannes til vuggestue for 1,1 millioner, og den tidligere daginstitution Langekær skal renoveres, og omdannes til en fire gruppers institution for anslået 9,2 millioner.

Kun Jens Skov (SF) stemte imod borgmesterens indstilling. Han stillede ændringsforslag om at løse udfordringerne ved at inddrage Søagerskolegrunden i Smørum og Toftehøjskolegrunden i Ølstykke, men det blev forkastet af V, S, K, DF og R med syv stemmer.

Bendt Tranekjær Rasmussen (LA) var fraværende.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?