13. juni 2021
"Jeg trives med at have mange jern i ilden. Der skal ske noget, for jeg kan ikke bare sidde stille," siger Flemming Stub, der her ses foran én af de mange maskiner, som han udlejer. Fotos: Kenneth Tanzer
gallery icon

Se billedserie

"Jeg trives med at have mange jern i ilden. Der skal ske noget, for jeg kan ikke bare sidde stille," siger Flemming Stub, der her ses foran én af de mange maskiner, som han udlejer. Fotos: Kenneth Tanzer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flemming knokler med fire forretninger: "Man skal da spille på mere end én hest"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Flemming knokler med fire forretninger: "Man skal da spille på mere end én hest"

Fra pølsevogn og udlejning af maskiner til salg af dyrefoder og sten. Flemming Stub fra Ølstykke har mange jern i ilden som lokal forretningsmand. Vi har taget temperaturen på en mand, der elsker nye udfordringer og trives med at være arbejdsnarkoman

Egedal - 18. maj 2021 kl. 08:21
Af Kenneth Tanzer

Han har sin egen pølsevogn, sælger dyrefoder og udlejer maskiner - nå ja, så sælger han også lige grus, sten, granit og fliser.

66-årige Flemming Stub fra Ølstykke er her, der og alle vegne med sine forretninger.

Sådan har det været i over 18 år, hvor det er blevet til mange store og små handler med godtfolk i og omkring Ølstykke.

"Jeg har mødt mange mennesker på min vej som lokal erhvervsmand. Nogle synes, at jeg er et kvaj - andre finder mig fantastisk. Man kan ikke gøre alle tilfredse. Når man stikker snuden lidt frem med sine virksomheder, så vil man altid dele vandene. Det tager jeg helt stille og roligt, men jeg er som jeg er. Jeg siger tingene ligeud - også til kunderne," lyder det fra Flemming Stub, da vi besøger ham onsdag formiddag på Gammel Roskildevej i Ølstykke.

Her er der som altid fart over feltet. I butikken "Stub's Dyrefoder er man ved at tage imod dagens første kunder, og Flemming Stub har travlt.

"Jeg har også to flæskestege i ovnen, som jeg skal køre over til pølsevognen, og senere skal jeg levere noget grus og nogle sten," siger han og trækker på smilebåndet.

Kan ikke sidde stille

"Men jeg elsker det. Jeg trives med at have mange jern i ilden. Der skal ske noget, for jeg kan ikke bare sidde stille. Jeg vil arbejde. Det trives jeg bedst med, så man kan vel godt kalde mig en arbejdsnarkoman, men det er på en sund måde. Jeg har det bare sådan, at man skal da spille på mere end én hest. Ellers kan du ikke eksistere som selvstændig erhvervsmand," siger han.

Det med at arbejde hårdt for føden fik han nærmest ind med modermælken gennem sin opvækst på forældrenes gård i Farum.

"Min far og mor havde en kæmpe gårdbutik med ænder, gæs, får og geder. Jeg kan huske, at jeg som 5-årig blev sat til at luge roer, og så fik jeg lov til at malke køer klokken 5.30 om morgenen inden skole. Der blev knoklet, men sådan var livet på landet," siger Flemming Stub, der som voksen flyttede til Ølstykke og startede Ølstykke Genbrug og Produkthandel.

"Det er snart 33 år siden, at jeg kom til byen og kastede mig ud i skrot-branchen. Jeg solgte alt fra t-shirts til brugte lokummer, men skrot-priserne var ikke så høje, at det kunne betale sig på den lange bane. Jeg blev faktisk træt af det," siger Flemming Stub.

I stedet endte han med at takke ja til en stor udfordring, der skulle bringe ham ud i den store verden.

Ud i den store verden

"Jeg havde netop åbnet min nuværende butik med salg af dyrefoder, men 30-35 uger om året rejste jeg rundt og monterede strålekanoner til helbredelse af kræftpatienter. Det var en rigtig spændende tid, for jeg stod med et kæmpe ansvar. Jeg rejste med fem tons værktøj, der enten blev sejlet eller fløjet rundt, hvor jeg nu befandt mig henne," siger Flemming Stub.

I dag er arbejds-rejserne et overstået kapitel. Nu hedder basen først og fremmest Gammel Roskildevej, hvor Flemming bor med sin kone Anne-Grete, der også hjælper til i butikken.

"Der er altid noget at se til i butikken. Vi sælger jo nærmest alt fra dyrefoder og udstyr til blomster og høns, men det kunne ikke løbe rundt, hvis jeg ikke havde udlejning af maskiner og salg af granit, sten og grus. Kombinationen af det hele er med til at holde hjulene i gang, for det er blevet sådan, at manden der kommer og køber granit også skal have noget hundefoder med hjem," siger Flemming Stub, der mere eller mindre er tilgængelig hele tiden.

"Før i tiden kunne jeg godt finde på at levere grus i de sene aftentimer eller sælge hønsefoder fra butikken efter klokken 21.00, hvis Anne-Grete og jeg alligevel gik i haven, men jeg er droslet lidt ned. Vi bliver jo ikke yngre, og vi skal også passe på os selv, så jeg siger mere fra," siger Flemming Stub.

Vi er gået ind i køkkenet, hvor den første flæskesteg bliver taget ud af ovnen. Snart skal den leveres til pølsevognen "Spis Godt", som Flemming Stub købte for to et halvt år siden og åbnede ved Maler S Lager i Ølstykke.

Flæskesteg og grus

"Jeg havde altid gået med en drøm om at have min egen pølsevogn. Nu fik jeg muligheden, og så slog jeg til. Det er stadig sjovt, men som alt mulig andet, så var begyndelsen svær. Nu går det dog rigtig godt, og jeg går meget op i at sikre gode råvarer og pølser fra et mageri, der kvalitetsmæssigt ligger helt i top. Brødet køber jeg hos en lokal bager," siger han.

Du har et ben i fire forskellige forretninger. Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?

"Jeg står op og sætter den første flæskesteg i ovnen klokken 8.30 i vores godkendte køkken. Mens stegen passer sig selv, så kører jeg ud med noget grus og sten, inden jeg kommer tilbage og måske betjener et par kunder i butikken. Derefter pakker jeg den første steg og kører jeg over til pølsevognen, så man kan sige, at jeg mikser det hele sammen."

Hvor længe bliver du ved med at have så mange jern i ilden?

"Det er svært at sige. Jeg kan godt finde på at trappe lidt ned, men hvis Anne-Grete og jeg stoppede med det hele på én gang, så ville vi falde om. Vi skal være i gang, for det er sådan vi trives.

Flemming Stub lægger dog ikke skjul på, at han altid har øje på nye projekter.

"Jeg elsker jo nye udfordringer, hvor jeg kan prøve mig selv af på ukendt terræn, så hvis der dukker noget nyt og spændende op, så jeg er klar. I vinter brugte jeg eksempelvis tid på at købe og sælge antikke ting. Jeg vidste ikke meget om den branche, men jeg satte mig ind i det, og på den måde fik jeg mig en ny og sjov vinter-hobby under corona-nedlukningen," siger Flemming Stub.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM