28. maj 2020
I år bliver filmpriserne ved Ung Egedals filmfestival uddelt online. Foto: Peter Andersen
I år bliver filmpriserne ved Ung Egedals filmfestival uddelt online. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Filmfestival livestreames

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Filmfestival livestreames
Egedal - 21. maj 2020 kl. 05:54
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag den 11. marts 2020 skulle Ung Egedal have afviklet den 18. filmfestival for 8. klasser og slået dørene op cirka 550 indbudte gæster i Ølstykkehallen. Men den blev aflyst på grund af Covid-19 og samme aften lukkede statsminister Mette Frederiksen(S) som bekendt landet ned.

»Mange uger er gået siden, og det er endnu uvist, hvornår det igen bliver muligt at samle 550 gæster under samme tag.«, konstaterer Ung Egedal, der i stedet har fundet en anden måde at fejre de unge og deres kortfilm på. Den 3. juni bliver Filmfestivalen 2020 afviklet som en historisk onlineudgave, der livestreames via Facebooklive på Ung Egedals Facebookside. Det foregår om aftenen fra klokken 19-21 med optakt fra klokken 18.

»Her vil du nemlig kunne se Filmgallaen i sin nye onlineform og selvfølgelig alle de spændende film live via Ung Egedals Facebookside.«, skriver Ung Egedal i en pressemeddelelse.

Det bliver den lokale virksomhed LivePro, som kommer til at stå for livestreamingen af Filmfestivalen, der er Ung Egedals svar på en Oscar, og kulminationen på seks 8. klassers arbejde med at fremstille en ni minutter lang kortfilm. Dette års tema var, at klasserne skulle tænke en farve ind i filmen, enten som et reelt gennemgående tema, en toning, en rekvisit eller lignende.

»Eleverne har blandt andet selv optrådt som skuespillere, ageret manuskriptforfattere og instruktører, lavet lyd og lys, klippet filmene, lavet plakater og meget mere. Og det fortjener et brag af en afslutning - COVID19 eller ej! Derfor er det med glæde, at Ung Egedal nu har fundet en rigtig god mulighed for at give eleverne netop det med en livestream-udgave af Filmgallaen 2020.

De seks deltagende klasser og film er:

n Balsmoseskolen 8.a: »Skyggeflirt«

n Balsmoseskolen 8.b: »Før jeg falder«

n Bækkegårdsskolen 8.a »Under pres«,

n Bækkegårdsskolen, 8.b: »Svigt«,

n Bækkegårdsskolen 8.c: »Solo«
n Hampelandsskolen 8.c: »Når tæppet går ned«

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?