26. maj 2020
Lise Boye glæder sig blandt andet over samarbejdet med Egedal Musikskole om instrumentundervisning, og her er hun fotograferet sammen med Jesper Rudloffs elever i 3.a. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Lise Boye glæder sig blandt andet over samarbejdet med Egedal Musikskole om instrumentundervisning, og her er hun fotograferet sammen med Jesper Rudloffs elever i 3.a. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farvel til fællesskab på skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farvel til fællesskab på skolen
Egedal - 17. marts 2018 kl. 06:27
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fællesskab og trivsel har været nøgleord for Lise Boyes ledelse lige siden hun kom til Maglehøjskolen i Ølstykke som leder den 1. august 1992. På fredag den 23. marts har hun sidste arbejdsdag som leder af Distriktskole Ølstykke, der nu tæller både Maglehøjskolen, Hampelandskolen, Toftehøjskolen og 10. klasse centeret på Jørlunde Skole.

Så nu har Lise Boye haft base på Maglehøjskolen i over 25 år.

- Den har udviklet sig i den retning, som jeg ønskede, med fokus på fællesskab, på musik og på den samlede dannelsesopgave - det hele menneske, siger hun til Frederiksborg Amts Avis.

- Et højdepunkt i de 25 år var perioden 2000-2003, hvor vi arbejdede med skolen i verdensklasse, og udbyggede, ombyggede og renoverede skolerne i Ølstykke, siger Lise Boye.

Sideløbende med lederjobbet arbejdede hun i 1995-2000 som konsulent i ministeriet og rådgav ledelsesteam over hele landet, i 2008 tog hun en mastergrad i ledelse af uddannelsesinstitutioner, og i september 2013 blev hun udpeget som leder af Distriktsskole Ølstykke til at forestå sammenlægningen pr. 1. august 2014.

- Det var jo en kærkommen udfordring at kunne bruge det, jeg havde lært, siger hun, men hun lægger ikke skjul på, at det også har været en stor opgave at lede en skole med 180 ansatte i en tid med store krav og flere sparerunder.

- Folkeskolereformen, den nye skolestruktur, lærerenes nye arbejdstid og en omfattende udskiftning i staben, gjorde det selvfølgelig svært at opretholde tilliden til folkeskolen, konstaterer Lise Boye.

Men Distriktsskole Ølstykke har været meget optaget af kvalitetsudvikling med faglige vejledere til dansk, matematik og inklusion samt en kommunikationsstrategi, der skal gøre det lettere at kommunikere begge veje i systemet.

- Vi ser nu, at vi er i stand til at fastholde vores elever, siger Lise Boye, der også peger på, at Distriktsskole Ølstykke har prognoseudsigt til fremgang i elevtallet i kraft af de nye boligområder ved det tidligere og det nye rådhus.

Der er afskedsreception for Lise Boye på Maglehøjskolen fredag den 23. marts klokken 14.30.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?