11. december 2019
Michael Vesterskov håber, han kan give de gamle danske festsange en personlig fortolkning, så de kan høres til en koncert og måske finde et nyt publikum.
gallery icon

Se billedserie

Michael Vesterskov håber, han kan give de gamle danske festsange en personlig fortolkning, så de kan høres til en koncert og måske finde et nyt publikum.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fars sange får nyt liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fars sange får nyt liv
Egedal - 02. maj 2015 kl. 06:04
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden han var ganske ung, har Michael Vesterskov fra Ledøje spillet og sunget sine egne sange, men efter 15 albums med originalt materiale, tager han nu fat på nogle danske klassikere.

Hans kommende album hedder »Fars sange«, og titlen refererer bogstaveligt til Michael Vesterskovs egen far, der spillede bas Han var nemlig selskabsmusiker, og fra Michael var 11 år, spillede han guitar hos sin far i Svend Vesterskovs orkester, der optrådte på kroer og til fester alle mulige steder i Nordjylland, hvor Michael stammer fra.

Repertoiret var gamle danske festsange, og det er dem, Michael Vesterskov nu er gået i gang med at indspille i sine egne versioner. Han opfatter dem som en del af den danske sangskat, som mange nutidige sange har rødder i.

- Der er sådan en dansk tone i dem, som jeg rigtigt godt kan lide, og jeg håber, de her nye fortolkninger kan høres til en koncert og måske også finde et nyt publikum, siger Michael Vesterskov, der har udvalgt 10 sange til det nye album, som betyder noget for ham.

Den første single med »Pigen og søndenvinden« samt en blanding af »Du gamle måne« og »Bagateller« er allerede udkommet og er tilgængelige på iTunes og Spotify, og Michael Vesterskov er også klar med flere sange som »Månestråle«, »Det var på Capri«, »Glemmer du« og »Når lygterne tændes«. Hvis det går som Michael Vesterskov håber, så udkommer cd'en med de ialt 10 sange senest i oktober 2015.

Men det kræver penge, som Michael Vesterskov håber, han kan skaffe ved hjælp af det såkaldte crowd funding, hvor mennesker, der gerne ser projektet realiseret, bidrager til det på forhånd.

Ved at betale 250 kroner kan man sikre sig en specialudgave af cd'en med et tilhørende kunstnerisk bidrag fra Michael Vesterskovs datter Frederikke Zingraff Vesterskov.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag den 2. maj