24. juli 2021
Lokalet ved siden af Fakta, der tidligere har huset bank og fitnesscenter, inddrages til udvidelsen af den nye butik. Foto: Finn Due Larsen.
gallery icon

Se billedserie

Lokalet ved siden af Fakta, der tidligere har huset bank og fitnesscenter, inddrages til udvidelsen af den nye butik. Foto: Finn Due Larsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fakta i Smørum udvides - og skifter navn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fakta i Smørum udvides - og skifter navn

Butikken skal bygges om og fordobles i størrelsen

Opdateret 22. juli 2021 kl. 08:45
Egedal - 22. juli 2021 kl. 08:40
Af Finn Due Larsen

Kampen om dagligvarekunderne spidser nu yderligere til i Smørum-området.

I december sidste år åbnede Netto en ombygget butik på Dyvelåsen, og nu står Fakta i Smørum Center overfor en markant ændring og udvidelse.

Butikken skal bygges helt om og ændrer navn til Coop365. Den udvides til det dobbelte af den nuværende butiks størrelse.

Lokalet ved siden af Fakta, der tidligere har huset bank og fitnesscenter, er inddraget til formålet, og håndværkerne er så småt gået i gang.

Intern "Coop-krig"?

Planen er at slå dørene op til den nye Coop365 den 20. august. Det oplyser Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop.

"Butikken bliver moderniseret og udvidet, og den kommer til at fremstå væsentligt anderledes", siger han.

"Der vil være omkring 1.000 flere forskellige varer, blandt andet mere økologi. Men med de samme priser som i Fakta."

Mens Netto ejes af Dansk Supermarked, er Fakta og Coop365 en del af Coop-kæden. Det samme gælder for SuperBrugsen, der også ligger i Smørum Center.

Derfor ligner den nye butik umiddelbart en slagsd "intern Coop-krig", hvor to butikker i samme kæde slås om dagligvarekunderne.

Men satsningen giver god mening, forsikrer Jens Juul Nielsen om:

"Den nye butik vil sammen med SuperBrugsen være med til at øge de samlede aktiviteter i Smørum Centret. Det vil være til gavn for begge butikker, og vil give noget andet og mere til centret", vurderer han.

19 butikker mere

Det er kun et års tid siden, at Coop søsatte 15 nye butikker under navnet Coop365. I første omgang som en test af markedet, men i begyndelsen af 2021 blev det besluttet at åbne yderligere 19 butikker.

De nye butikker blev lanceret som Coops angreb på lavprissupermarkeder, da Coops anden discountkæde, Fakta, tidligere har haft svært ved at konkurrere med discountbutikker som Rema 1000 og Netto.

Det skriver FødevareWatch, der er en del af WatchMedier.

"Vi kunne under finanskrisen observere, hvad der skete, hvis folk følte, at de havde færre penge mellem hænderne. Derfor skal der nu fokus på basisdrift og stærke butikskoncepter. Vi skal med Coop 365 være den synlige spiller på discountmarkedet," har Lasse Bolander, bestyrelsesformand i Coop, tidligere udtalt til FødevareWatch.

Efter hvad Lokalavisen erfarer, vil Fakta i Smørum Center blive lukket inden ombygningen og udvidelsen går i gang. Men det har ikke været muligt at få oplyst hos Coop fra hvornår lukningen vil ske.

Men åbningen af den nye butik er som nævnt sat til 20. august.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022