26. oktober 2021
Fabiola Christensen, Ølstykke.
Fabiola Christensen, Ølstykke.
Foto: Allan Noerregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fabiola fandt familien via Facebook

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fabiola fandt familien via Facebook
Opdateret 29. december 2012 kl. 08:27
Egedal - 28. december 2012 kl. 05:49
Af Martin Pedersen

Ølstykke: 31-årige Fabiola Christensen fra Ølstykke blev adopteret fra Colombia til Danmark som spæd.

Hun kendte ikke sin biologiske familie, indtil hun i 2008 besluttede sig for at bruge Facebook til at søge efter dem. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg fik nogle kollegaer til at hjælpe med at oversætte min tekst til spansk, og jeg slog det op i nogle colombianske grupper. Der var cirka 30 mennesker, som jeg ikke kendte, der ville hjælpe mig, siger hun.

De 30 colombianere gik til politiet og på biblioteket for Fabiola, og de synes, det var meget interessant at hjælpe. Der gik fem måneder, hvor Fabiola et par gange fik besked om, at hendes kusine eller et andet familiemedlem var fundet.

- Men jeg tænkte "ja ja". Jeg havde droppet tanken, fortæller hun.

Men de hjælpsomme colombianere havde faktisk fundet frem til hendes familie, og en nat i november 2008 ringede telefonen.

- Lige pludselige ringede telefonen, og jeg tog den bare. Der var en dame, der snakkede spansk og græd. Så kunne jeg regne ud, at det var min mor, siger hun.

Et familiemedlem hjalp med at oversætte, og så var kontakten skabt. Hun opfordrer andre til at bruge de samme metoder som hende.

- Jeg tror, alle kunne få mere ud af Facebook både professionelt og personligt, hvis man tænker mere over at bruge det. Nogle gange er man kun to led fra hinanden, siger Fabiola Christensen.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?