18. oktober 2021
Tirsdag udbrød der brand efter brug af en ukrudtsbrænder. Nu skal beboerne genhuses.
gallery icon

Se billedserie

Tirsdag udbrød der brand efter brug af en ukrudtsbrænder. Nu skal beboerne genhuses.
Foto: Foto: Presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter voldsom tagbrand: - Så smider jeg, hvad jeg har i hænderne og kører derud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter voldsom tagbrand: - Så smider jeg, hvad jeg har i hænderne og kører derud
Egedal - 10. juni 2021 kl. 18:01
Af Annemette Ross Jensen

Tirsdag fik flammerne fat, da der udbrød brand efter brug af en ukrudtsbrænder. De to beboere på 1. sal på Byvej 5 i Stenløse skal genhuses efter branden tirsdag eftermiddag, hvor ilden først fik fat i et tagudhæng og derefter hele taget på bygningen.

Den ejes af JA A/S i Måløv og herfra fortæller Jørgen Andersen, at han selv blev ringet op ved 15-tiden tirsdag og fik besked om branden fra den ene af 1. sals to beboere, der på det tidspunkt stod ved kirkegårdsmuren og så det brænde fra bygningen.

- Så smider jeg, hvad jeg har i hænderne og kører derud, siger han.

Han fortæller, at hans far og farbror startede en farvehandel i bygningen, som blev opført af SDS midt i 60'erne, så der var farvehandel i den ene ende og sparekasse i den anden. Midt i 70'erne købte de bygningen af SDS, og Jørgen Andersen har selv boet i en af lejlighederne ovenpå i 14 år fra 1981 til 1995.

Den ene af de nuværende lejere er lige flyttet ind den 1. juni efter en større istandsættelse med nyt badeværelse, afslibning af gulve og diverse reparationer.

- Vi har brugt en del penge på renoveringen af bygningen og 1. sal til højre, og vi har også skifte brugsvandrør i hele bygningen, så det er noget af en streg i regningen, siger Jørgen Andersen. Han oplyser, at en bygningskyndig fra Codan skal besigtige skaderne fredag.

- Vi har fuld nyværdiforsikret ejendommen, så det er Codan og deres folk, der tager over og vurderer, hvad der skal ske. De vurderer umiddelbart, at den ikke har taget så meget skade, så den bliver genopført, som den var før. Der kan være store skader på bærende dele, men det ser ud til, at etagedækket er intakt, siger Jørgen Andersen.

Han går meget op i energioptimering og har selv isoleret bygningen med 300 millimeter Rockwool på loftet.

- Det, tror jeg, har været med til at redde bygningen, siger han.

Han oplyser, at beboerne har kunnet komme ind i ejendommen og hente personlige ejendele med særlig affektionsværdi, men selv om der ikke er sket store skader i lejlighederne, så kan de ikke blive boende under genopbygningen, der kan komme til at tage et år.

- Codan har et samarbejde med SSG Skadeservice, så de genhuser i første omgang beboerne hos familie, så de ikke sidder alene, og så aftaler de det videre forløb med dem, siger Jørgen Andersen.

Branden betyder også, at Flügger Farver er lukket i resten af denne uge, men den genåbner på mandag, oplyser Steen Jørgensen fra butikken.

- Der har kun været lidt vand i baglokalet, så vi har været meget meget heldige, siger Steen Jørgensen, der gerne vil have tørret godt op i butikken, inden den åbner igen.

Rejser du til udlandet i år?