11. maj 2021
Enhedslisten stiller for første gang op til kommunevalget i Egedal til november, og partiet var med til at markere 1. maj ved fire pop op arrangementer i kommunen lørdag. Foto: Kim Rasmussen
Enhedslisten stiller for første gang op til kommunevalget i Egedal til november, og partiet var med til at markere 1. maj ved fire pop op arrangementer i kommunen lørdag. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: EL: Vigtigt at kæmpe for den danske model

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EL: Vigtigt at kæmpe for den danske model
Opdateret 01. maj 2021 kl. 18:21
Egedal - 01. maj 2021 kl. 18:12
Af Maj-Britt Holm

For første gang stiller Enhedslisten op til kommunevalg i Egedal Kommune til november, og det var spidskandidaten Helle Boviens første 1. maj-tale lørdag.

arrow Læs også: SF: Færre i klasserne og retsikkerhed for svage

Her talte hun blandt andet om, at Egedal for nylig er kåret til landets bedste kommune af Findboliger.dk, og at kommunen scorer højt på blandt andet tryghed, høj indkomst, ligestilling og fantastisk natur. Men hun undrede sig over, at der ikke er set på kernevelfærd, borgertilfredshed, og hvordan vi behandler dem, der har behov for hjælp.

- Jeg mener, at en kommune bør bedømmes på behandlingen af dem, der er ude i kulden fremfor dem, der allerede er inde i varmen, fastslog hun.

Arbejdsmarkedsforhold fyldte det meste af Helle Boviens tale, hvor hun tog afstand fra »horrible arbejdsforhold ad bagdøren« med henvisning til »selvstændige Wolt-bude og fortællinger om grov udnyttelse i fabrikshaller hos Amazon eller Nemlig«.

- Vi bakker op om en aktiv fagbevægelse og går ind for kædeansvar. Vi skal på alle måder undgå udnyttelse, social dumping, working poor og tidlig nedslidning, sagde hun.

Uden en bred opbakning fra lønmodtagerne og det forpligtende samarbejde med arbejdsgiverne i Den danske Model er vi ilde stedt, pegede Enhedslistens kandidat på.

- Konsekvensen af manglende organisering ser vi allerede eksempler på også lokalt, senest da kommunen entrerede med den berygtede byggematador Jesper Skovgaard, og syv illegale håndværkere blev arresteret på byggepladsen på Dam Holme i Stenløse, lød det fra Helle Bovien.

Hun påpegede desuden, at en god hverdag er afhængig af, at natur, klima og sundhed prioriteres.

- Så må økonomisk vækst, forurenende produktion og minutbesparende motorveje vige. Den gode hverdag er ikke kun for dem i overhalingsbanen. I Enhedslisten efterlader vi ingen på perronen, sagde hun, sandsynligvis med tredje etape af Frederikssundmotorvejen i tankerne.

arrow Se billederne: Nemlig.com og velfærd i 1. maj-taler
01. maj 2021 kl. 18:03 Opdateret: kl. 18:22
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?