20. april 2019
Kirsten og Ebbe på 73 og 74 bor i spanien to-tre måneder hvert forår og efterår, og er medlemmer af Danske Venners Klub. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Kirsten og Ebbe på 73 og 74 bor i spanien to-tre måneder hvert forår og efterår, og er medlemmer af Danske Venners Klub. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danskere i Spanien kan mødes i klub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskere i Spanien kan mødes i klub
Egedal - 04. august 2018 kl. 05:49
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Petanque, tennis, golf, brætspil, kortspil og fælles ture til fods på cykel og i bus er med til at skabe sammenhold mellem danskere, der bor i kortere eller længere perioder på den spanske østkyst også kaldet Costa Blanca. Her tilbyder Danske Venners Klub Torrevieja et socialt samlingssted for alle interesserede.

- Vores medlemmer kommer fra Alicante og ned til Torrevieja og San Pedro del Pinatar, fortæller klubbens formand Ebbe Foged Hansen fra Stenløse.

I januar i år blev han formand for foreningen, der blev stiftet i 2004, og nu er han gået i gang med at gøre flere potentielle medlemmer opmærksomme på klubbens tilbud.

- De bestående medlemmer i Danske Venners Klub bliver ældre og ældre, og nogen af dem tager hjem, så vi skal have fanget nye ind i vores forening. Vi er 420 og vores mål er at komme op på 500, siger han.

Han oplyser, at klubbens største og mest populære aktivitet er petanque på baner i San Luis, hvor klubben også har et par containere. Den ene er til borde, stole og kaffemaskine, mens den anden indeholder klubbens bibliotek, hvor medlemmerne kan låne nyere danske bøger.

- Hver tredje onsdag er der kaffekagedag på petanquebanen, hvor man kommer lidt før og får kaffe og en enkelt brandy, siger han.

Nogen medlemmer mødes også for at spille tennis eller golf på en af de 25-30 nærliggende golfbaner, og der er også fælles cykel- og vandreture i den spanske natur, og længere busture med tre-fire overnatninger.

I det hele taget handler Danske Venners Klub om at skabe sammenhold og kontakt mellem medlemmerne.

- Når vi er i et andet land og en anden kultur har vi behov for at hjælpe hinanden med forskellige ting, siger Ebbe.

Et medlemskab af Danske Venners Klub Torrevieja koster 150 kroner eller 20 euro pr. person, og interesserede kan læse mere på www.dvktorrevieja.dk.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag den 4. august.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede