18. maj 2021
Trafikken er ofte tæt på Dam Holme i Stenløse, men i takt med udviklingen af Egedal By, så skal Dam Holme forlænges til Ring Nord. Arkivfoto: Kenneth Tanzer
Trafikken er ofte tæt på Dam Holme i Stenløse, men i takt med udviklingen af Egedal By, så skal Dam Holme forlænges til Ring Nord. Arkivfoto: Kenneth Tanzer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dam Holme skal forlænges: Trafik-millioner til ny bydel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dam Holme skal forlænges: Trafik-millioner til ny bydel

Udviklingen af Egedal By betyder en forlængelse af Dam Holme til Ring Nord

Egedal - 27. april 2021 kl. 11:53
Af Kenneth Tanzer

Der bygges på livet løs i Egedal By, og med de mange boliger følger også et nødvendigt trafikalt fokus.

Derfor har Teknik- og Miljøudvalget i Egedal Kommune besluttet at frigive anlægsmidler på i alt 2,1 mio. kr. til udviklingen af bykvarteret "Landskabsbyen", der vil skyde op i Egedal By langs Sperrestrupvej og Ring Nord.

0,1 mio. kr. bruges i år på undersøgelser og udarbejdelse af aftale med udvikleren af området, og i 2022 samt 2023 skal i alt to millioner kroner anvendes til opstart, rådgivning og mindre anlæg.

Ét af projekterne er en tilslutning af Dam Holmes forlængelse til Ring Nord samt Amaliestiens krydsning af Dam Holme.

Udviklingen af området er endnu ikke projekteret, og der er ikke foretaget en mere specifik kortlægning af, hvilke tiltag kommunen får behov for at finansiere.

Bo Vesth (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Egedal Kommune, lægger ikke skjul på vigtigheden i at forlænge Dam Holme i Stenløse til Ring Nord.

Bedre trafikalt flow

"Bykvarteret Landskabsbyen i Egedal By er under udvikling, og i den forbindelse skal borgerne også føle, at vejnettet følger med og har en vigtig prioritet, for det har det i den grad. I dag har vi kun to muligheder for at komme ud af Egedal By, men ved at forlænge Dam Holme til Ring Nord kan vi skabe et bedre trafikalt flow i området. Det er ingen hemmelighed, at vi lige nu er sårbare for trafik på Dam Holme. Det er en vigtig forbindelse, så en forlængelse er en god løsning," siger Bo Vesth.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?