13. juni 2021
Omkring 100 plejer at deltage i Stenløse Fodboldvenners bankospil i Slagslunde. Billedet her er fra marts 2014, hvor 130 fyldte forsamlingshuset. Foto: Lars Skov
gallery icon

Se billedserie

Omkring 100 plejer at deltage i Stenløse Fodboldvenners bankospil i Slagslunde. Billedet her er fra marts 2014, hvor 130 fyldte forsamlingshuset. Foto: Lars Skov
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona-lukket bankospil giver færre penge til boldklubben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Corona-lukket bankospil giver færre penge til boldklubben
Egedal - 26. marts 2020 kl. 05:09
Af Annemette Ross Jensen

Normalt plejer omkring 100 mennesker at være samlet til bankospil i Slagslunde Forsamlingshus torsdag aften, men det har regeringens forbud imod forsamlinger over 10 personer sat en stopper for.

Sidste år var det 50 år siden, at Stenløse Fodboldvenner begyndt at arrangere bankospil til fordel for fodboldklubben Stenløse Boldklub, og når den nuværende formand Erich Drewer går en tur igennem Egedal Centret i Stenløse, kan han mærke, at tilbuddet i Slagslunde Forsamlingshus er savnet.

- Jeg møder nogen af mine bankospillere. De er kede af det, men de forstår det godt, siger han.

I første omgang aflyste Stenløse Fodboldvenner bankospillene i marts måned, men med regeringens forlængelse af tiltagene til og med 2. påskedag den 13. april, så går der endnu længere tid, før der igen kan blive råbt BANKO! i Slagslunde Forsamlingshus.

- Jeg tænker ikke, at vi kommer i gang igen før sidst i april, og så kommer pinsen og de andre helligdage, hvor vi ikke spiller, så det bliver en noget amputeret sæson, siger Erich Drewer.

Normalt skaffer bankospillet mellem 80.000 og 100.000 kroner om året til fortrinsvis ungdomsarbejdet i Stenløse Boldklub, men så meget kan det ikke blive til efter en Corona-ramt sæson.

- Vi kan ikke give det samme, som vi plejer, fastslår Erich Drewer, men han peger samtidig på, at selv om klubben har faste udgifter, så har den også selv lukket ned for sine aktiviteter på grund af Corona-krisen.

Stenløse Fodboldvener har også faste udgifter, der skal betales, og i forvejen er det svært at skaffe nye bankospillere i stedet for dem, der falder fra på grund af alder eller det, der er værre.

- Der kommer en del nye, men de er ikke så stabile som de gamle, konstaterer formanden for Stenløse Fodboldvenner, der derfor allerede har droslet antallet af gevinster ned fra 60 til 50 pr. bankoaften.

- Men så har vi genindført sidegevinster, og det er der nogen, der gerne vil have, siger han.

Og selv om der plejer at komme omkring et par hundrede til de store bankospil til jul, nytår og sankthans, så vil han ikke afvise, at Corona-krisen også kan tage livet af bankospillet i Slagslunde Forsamlingshus.

- Det kan det, hvis vi starter op igen og ikke hurtigt bliver over 100-110-115 stykker. For som vores kasserer siger, så kan det ikke nytte, at vi skal tage 500 kroner med hver gang for at få lov til at arbejde. Det skal stadig være lønsomt, siger Erik Drewer.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM